dobroge.tv

Live

La plajă și în septembrie. Cei care au ales să vină la mare au parte de o vreme frumoasă și de liniște: „Am avut zile mai calde săptămâna asta decât 70% din vară”

16 septembrie 2022
Publicitate

Ne aflăm la mijlocul lunii septembrie, însă cele 32 de grade din aer și 22 din apa mării ne duc cu gândul, mai degrabă, la zilele de vară. Explicația pentru aceste temperaturi este un val de căldură din Sahara care acoperă România. În unele zone se vor înregistra până la 35 de grade Celsius. Așa că cei care au venit acum la mare nu au ce regreta. Perioada aceasta este ideală

Valul de căldură saharian care acoperă România își face simțită prezența și pe litoral. Se înregistrează temperaturi de peste 31- 32 de grade Celsius, neobișnuite pentru această perioadă a anului. Așa se face că cei care iubesc marea dar și liniștea profită acum de câteva zile de vară la începutul toamnei. Nici măcar vântul puternic nu le-a stat în cale.

Chiar dacă este trecut de mijlocul lunii septembrie mai sunt încă oameni atât pe plajă cât și în apa mării care vor să profite de vremea frumoasă, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

E surprinzător, dar am avut zile și seri mai calde săptămâna asta decât 70% din vară”, a declarat Andrei Ciorbaru, administrator plajă.

Turiștii care au decis să vină acum pe litoral spun că nu regretă alegerea făcută. Unii dintre ei vin an de an la mare în luna septembrie.

Absolut superb, ne place mult, noi venim defapt în septembrie. Mult mai liber, prețurile mai mici. Sunt multe avantaje. Noi vrem să stăm pe mare cât mai mult, ori dacă e prea cald nu prea avem cum”, spune o turistă.

„Acum am avut concediu, am fost încântată de prețuri și îmi place marea, iubesc marea. Nici nu mă așteptam să am așa o vreme frumoasă. Am urmărit vremea”, spune o altă turistă.

Turist: Datorită faptului că vremea este frumoasă e foarte bine.

Reporter: Este și mai liniște?

Turist: Mult mai liniște.

Reporter: Cum vi se pare faptul că este atât de cald acum, în septembrie?

Turist: Sincer, nici nu ne așteptam să fie așa de cald. Am fost și anul trecut în septembrie dar anul acesta a fost mult mai cald față de anul trecut.

Hotelierii spun că au pregătit pachete speciale și oferte pentru a putea atrage mai mulți turiști la mare, chiar dacă a început noul an școlar mai devreme. Practic, gradul de ocupare a hotelurilor deschide acum sunt este de peste 50%.

Prețurile sunt sub 250 de lei. Practic, între 200 și 250 de lei pe noapte, pentru o cameră standard cu mic-dejun inclus. Mai mult decât atât, în această perioadă avem oferte de genul: pentru patru nopți de cazare, una este gratis. În așa fel încât să fie atractiv pentru toată lumea”, a declarat Iulian Tenie, patron hotel 3 stele.

Ca să motivăm clienții să mai vină la malul mării am creat o ofertă specială, chiar dacă prețurile sunt puțin mai ridicate la recepție, de 300 de lei pe noapte, cu mic dejun”, a declarat Iolanda Nanu, manager hotel.

Încă mai sunt turiști însă, avem după cum vedeți, o vreme foarte bună, avem o apă caldă în mare însă, din cauza faptului că școlile deja au început, numărul acestora este în scădere. Având în vedere că în momentul acesta nu mai sunt toate hotelurile ocupate, cele care încă mai primesc turiști sunt ocupate în proporție de 50-60%”, a declarat Ionuț Nedea, director agenție de turism.

De vremea frumoasă de pe litoral profită și localnicii care preferă să meargă pe plajă acum, când numărul turiștilor a scăzut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233