dobroge.tv

Live

A început Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret „Wonderfest”, la Constanța

20 septembrie 2022
Publicitate

Nu mai puțin de opt filme de lungmetraj, scurtmetraj și animație s-au înscris în competiția WonderFest. Acestea au fost produse în ultimii doi ani și au ca tematică vârsta copilăriei. Sunt povești deosebite, cu rol de introspecție asupra privitorilor, difuzate pentru prima dată în România. De asemenea, în cadrul festivalului va fi lansat, în premieră internațională, filmul „Haos în excursie cu școala”.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest a început luni la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. În cadrul acestuia vor fi jurizate opt filme lungmetraje, scurtmetraje și filme de animație.

Este o premieră pentru Constanța pentru că astfel, dumneavoastră tinerii, vocea județului Constanța sunteți aici la un act de cultură care vă vor îmbogăți nu doar cunoștințele generale, ci și sufletul. Și cel mai important lucru: va întări prietenia dintre dumneavoastră”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Filmul „Haos în excursie cu școala”, o producție nemțească, va fi lansat la WonderFest, în premieră internațională. Lungmetrajul va fi vizionat împreună cu regizorul Mark Schlichter și cu producătoarea lui, care vor fi prezenți în sală. Marele Premiu va fi acordat de un juriu format din 100 de elevi din Constanța.

Dumneavoastră veți avea prilejul să alegeți ce e frumos, să transmiteți mai departe acest mesaj al mulțumirii unui act de cultură și al bucuriei că ați trăit aceste momente frumoasă în această sală”, a mai declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

De asemenea, elevii cinefili vor putea participa și la un concurs de creație de film, numit „Snapshots”. Aceștia trebuie să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau cu tableta, având ca tematica „Minunea Albastră”.

Am să vă rog un singur lucru. Nu ascultați pe nimeni, urmați-vă visele și acest oraș este al vostru, viitorul este al vostru, fiți copiii extraordinari pe care noi toți îi iubim”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

În cadrul Festivalului WonderFest, vor avea loc și concerte. Primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Folk Frate. Elevii dar și organizatorii evenimentului au cântat și au dansat pe tot parcursul concertului.

După Folk Frate au urmat cei de la Proconsul.

Festivalul se află la a cincea ediție și se va încheia pe 23 septembrie. Atunci vor fi desemnați și câștigătorii. Pe lângă marele premiu vor mai fi decernate de către juriul profesioniștilor din cinematografie și următoarele premii: pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine și Cea mai bună interpretare a unui copil actor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233