dobroge.tv

Live

Volumul „Reședințele Regale de la Marea Neagră: Casele de vis ale Reginelor României” a fost astăzi lansat la Constanța

21 septembrie 2022
Publicitate

Volumul „Reședințele Regale de la Marea Neagră: Casele de vis ale Reginelor României” a fost astăzi lansat la Constanța. În această carte, autorul și-a propus să reconstituie evoluția istorică a reședințelor regale, dar și să explice cât de importante au fost aceste clădiri în dezvoltarea orașelor maritime în care au fost construite. Trei dintre aceste se află chiar în municipiul nostru, iar una în Bulgaria, la Balcic.

Vechiul Palat Regal de la Constanța, pavilionul Reginei Elisabeta din Portul Constanța, Reședința Regală de la Mamaia și, nu în ultimul rând, micul Castel de la Balcic, unde regina Maria și-a dorit ca inima ei să se odihnească. Este o carte la care personal, vă pot mărturisi, am lucrat doi ani de zile. O documentare temeinică pe care al realizat-o în Arhivele Naționale și în Serviciul Județean al Arhivelor Constanța.

Dorința mea a fost ca prin acest volum să dau o identitate acestor reședințe regale de la Constanța pentru că, vedem astăzi, cu bucurie dar și cu tristețe în același timp, mii de vizitatori români la Balcic și membrii comunității noastre nici măcar nu știu ce locuri ale memoriei deosebite se află în orașul nostru”, a declarat Delia Roxana Cornea, autor „Reședințele Regale de la Marea Neagră: Casele de vis ale Reginelor României”.

Este un act de recuperare a memoriei locurilor regale în Constanța și Mamaia și, desigur, și a reședinței de la Balcic. M-am străduit ca Palatul Regal din Mamaia să plece din domeniul privat unde ajunsese, așa cum s-a dovedit în Instanță, într-un mod nu tocmai legal, să ajungă din nou în patrimoniul statului. Acum, acest lucru s-a întâmplat de foarte puțină vreme și sper ca viitorul să ne ajute în a valorifica din punct de vedere cultural, istoric, social, economic, financiar, acest monument de o valoare inestimabilă pentru noi, constănțenii, dar și pentru memoria națională”, a declarat prof. univ. dr. Florin Anghel, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233