dobroge.tv

Live

„Prințesa care sforăia”, piesă de teatru premiată în cadrul Galei Premiilor UNITER, jucată în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța

22 septembrie 2022
Publicitate

Spectacol în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”. Cei mici au avut parte de o surpriză inedită. Piesa de teatru „Prinţesa care sforăia”, care a câștigat premiul „UNITER” pentru „cea mai bună piesă românească a anului 2020” s-a jucat astăzi la Constanța. Este o poveste cu multe învăţăminte și are în prim-plan o prințesă perfectă, care află că are și ea slăbăciuni. Cei care au asistat la spectacol i-au răsplătit pe actori cu ropote de aplauze.

„Prințesa care sforăia” este piesa care a câștigat premiul pentru „Cea mai bună piesă românească a anului 2020” în cadrul Galei Premiilor UNITER. Ea a fost scrisă de poetul și dramaturgul contemporan Mihai Ignat. Piesa a fost joi jucată în premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța.

Pentru noi emoția este la un grad foarte ridicat oi în timpul premierei pentru că ăla este testul suprem al spectacolului: întâlnirea cu publicul este indicatorul cel mai bun. Și atunci dacă publicul rezonează și interacționează și ascultă și este atent și primește spectacolul așa cum ne dorim noi atunci este un pariu câștigat”, a declarat Aurel Palade, director Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”.

Povestea este despre o prințesă, care în ciuda titlului ei, este o domnișoară normală, simplă și cu defecte. Aceasta sughiță, sforăie, este râzgâiată și are multe alte obiceiuri mai puțin regale. Pe parcursul piesei perfecţiunea ei este pusă la îndoială de umanitatea personajului. Și, deși vin mulți pețitori la ea, prințesa nu dorește să se mărite. Asta până când îl întâlnește pe Făt-Nefrumos.

A fost o prințesă care se zicea că e cea mai perfectă fată din lume și la un moment dat a început să râgâie, să sforăie”, spune un băiețel.

Din poveste nu au lipsit nici regele, regina, guvernanta, sfetnicul, vraciul, prințul de Aur, prințul Diamantelor și prințul de Platină.

Reporter: Din acest spectacol, care ar fi această lecție?

Băiețel: Să nu mai fim leneși.

Sala teatrului a fost plină la premiera spectacolului. Deși au fost foarte mulți copii, actori au jucat impecabil. Regizorului piesei este Traian Șoimu, scenografia a fost realizată de Oana Drăghici, iar muzica a fost compusă de Vlad Crețu.

Face parte din structura lor de a comenta în timp ce văd și așa e. Și actorii trebuie să se mobilizeze, să simtă sala și să joace în funcție de ea. Tot timpul actorii joacă în funcție de ce sală are în față”, a mai declarat Aurel Palade, director Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”.

La finalul spectacolului, actorii au fost răsplătiți cu ropote de aplauze.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233