dobroge.tv

Live

Studenții care nu vor să stea la cămin vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru cazarea într-un apartament. Agent imobiliar: „Constanța este un oraș scump pe piața de închirieri”

22 septembrie 2022
Publicitate

Cei care nu vor să stea la cămin și caută mai mult confort, optează pentru închirierea unui apartament. Prețurile sunt însă pe măsură. Pornesc de la 300 de euro și pot ajunge și la 500 de euro pentru un apartament cu două camere. Unii agenți imobiliari consideră municipiul Constanța al treilea cel mai scump oraș în ceea ce privește prețul chiriei. Pe primele două locuri se clasează Cluj și București.

Închirierea unui apartament sau a unei garsoniere este opțiunea studenților care nu vor să stea în căminele studențești. Aceștia își doresc să aibă condiții de cazare mai bune decât ce poate oferi o cameră de cămin, să nu aibă prea mulți colegi cu care să conviețuiască și să aibă libertate. Studenții vor fi nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani față de anii trecuți. Și asta pentru că prețurile au crescut foarte mult anul acesta față de anii trecuți.

Din ce în ce mai multe cereri și, având în vedere că pe undeva s-au potrivit și cu criza refugiaților, prețurile au cam luat-o razna, să spun așa. Exceptând Clujul și poate Bucureștiul, da, Constanța este un oraș scump pe piața de închirieri”, a declarat Marian Mureșanu, agent imobiliar.

Pentru o garsonieră, studenții vor plăti peste 300 de euro pe lună dacă vor să stea cât mai aproape de universitate.

Două camere să închiriezi nu mai găsești sub 450 de euro, 400-450 de euro. Vorbesc în zonele unde universitatea este aproape, adică unde este Campusul, zona Faleză Nord. Deci, sub 400-450 de euro nu mai există. Găsești ceva mai ieftin, 300-350 dar eu știu, spre Inel, spre Gară”, a mai declarat Marian Mureșanu, agent imobiliar.

Prețurile pleacă de la 300 de euro pe lună pentru un apartament de două camere, condiții mai modeste și se duc și spre 400-500 de euro pentru două camere”, a declarat Marius Coman, agent imobiliar.

Am făcut și noi un mic experiment și am încercat să găsim o cazare undeva mai departe de universitate. Am ales zona Tomis III. De la Campus până aici sunt 2,6 km pe care, pe jos, îi parcurgem în 33 de minute.

Studenții care se vor caza în acest apartament de două camere din zona Tomis III vor plăti pe lună 400 de euro. De aici și până la Universitatea Ovidius fac aproximativ 10 minute cu mijloacele de transport în comun, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Unii agenți imobiliari spun că solicitările venite din partea studenților sunt mai puține față de anii dinainte de pandemie.

Cererea este ușor mai mica decât în anii de bum ai pieței pentru că în anii de pandemie s-a stat acasă. Clienții reprezentați de studenți sunt în număr mai mic și credem noi că se datorează faptului că universitatea și-a îmbunătățit condițiile de trai în căminele pe care le administrează”, a mai declarat Marius Coman, agent imobiliar.

Față de anii trecuți, prețurile pentru închirierea apartamentelor ori a garsonierelor aproape că s-a dublat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233