dobroge.tv

Live

Evenimentul „Zilele Culturii Armânești”, organizat la Muzeul de Artă Constanța

26 septembrie 2022
Publicitate

Comunitatea Armână din România a organizat în acest weekend la Constanța cea de a XVII-a ediție a evenimentului „Zilele Culturii Armânești”. Acesta își propune să aducă în prim-plan activități care să ofere o imagine mai bună a acestei comunități. De asemenea, au fost discutate și care sunt cele mai bune metode de păstrare a limbii și culturii armești. Evenimentul a avut loc la Muzeul de Artă.

Am vrut să punem la cale organizarea „Zilei Naționale a Armânilor”, pentru prima oară în București în 2002. Să facem piese de teatru în aromână, să mergem în tot balcanul cu ele, să ne conectăm cu armânii din balcani, care vorbesc armânește. Sunt totuși optimist că vom face Republica virtuală Armânească în care armânii din întreaga lume să trăiască cu înțelegere și dragoste. Să fim cu toții împreună”, a declarat Toma Enache, regizor de film.

Avem un document european, primul document european care ne recunoaște ca popor cu limbă și identitate. Este de fapt o recomandare culturală, dar are acea valoare extraordinară de document european și suntem recunoscuți ca popor și cu limbă și așa mai departe”, a declarat Kira Iorgoveanu, scriitoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233