dobroge.tv

Live

Dobrogea, între trecut și prezent. Vernisajul „Book Impact-Cartea Dobrogeană”, la Biblioteca Județeană Constanța: accesul este gratuit

27 septembrie 2022
Publicitate

Trecutul și prezentul Dobrogei s-au îmbinat armonios în cadrul unui vernisaj care a avut loc astăzi la Constanța. Istoria, cultura, tradițiile și datinile pe care le regăsim în regiunea noastră au fost prezentate la Biblioteca Județeană. Cărțile care au fost expuse ilustrează totodată, împletirea etnico-demografică a regiunii care a transformat Dobrogea într-un imens muzeu viu. Vernisajul „Book Impact-Cartea Dobrogeană” poate fi vizitat până pe 7 octombrie.

Ținutul dobrogean și valorile județului Constanța pot fi descoperite acum la Vernisajul expoziției itinerare de carte care are loc la Biblioteca Județeană din Constanța. Aici reprezentanții Centrului Cultural Județean „Teodor Burada” au adus la viață prin lectură, cultura și istoria Dobrogei.

Este de fapt o expoziție despre cartea Dobrogeană. Sunt 29 de volume, editate și reeditate sub egida Centrului Cultural Județean Constanța Teodor Burada”, a declarat Laura Abibula Stroe, director general interimar Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Toate tratează Dobrogea din punct de vedere cultural, social, istoric, economic, sau chiar turistic. Din toate aceste volume reiese imaginea Dobrogei și felul cum aceasta se metamorfozează an de an”, a declarat Doina Mușoi, bibliotecar Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța.

Expoziția „Book Impact – Cartea Dobrogeană” cuprinde o serie de cărți anastatice care își propune să adune și să promoveze informații despre istoria, cultura, tradițiile și datinile pe care le regăsim în Dobrogea.

Tehnic vorbind, este o reimprimare a textului original prin transport chimic pe o piatră litografică, sau pe o placă de zinc, fără a se folosi procedeul fotografierii”, a mai declarat Doina Mușoi, bibliotecar Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

Cei prezenți la expoziție au fost impresionați și susțin că astfel de evenimente trebuie să aibă loc mai des.

Exact acum mă uitam la cea cu rețete de paște. Este interesat, este multiculturalism și cu ocazia asta mai aflăm rețete vechi care pot fi actualizate și putem compara ce se mânca atunci cu ceea ce mâncăm astăzi”, spune o constănțeancă.

Ar trebui mai des implementată această activitate și cât mai mulți oameni să fie prezenți la astfel de evenimente”, spune un constănțean.

Expoziția va rămâne în holul bibliotecii județene până pe 7 octombrie, iar accesul este gratuit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233