dobroge.tv

Live

Concurență mare la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța: „Cei de la secția civilă au fost peste doi și jumătate pe un loc”

03 octombrie 2022
Publicitate

A fost concurența acerbă în rândul absolvenților de liceu pentru studiul la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, unde s-au înregistrat doi candidați pe un loc. De asemenea, la cererea Alianței Nord Atlantice, instituția de învățământ organizează începând din acest an cursuri în limba engleză.

În premieră în acest an, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” 15 studenți militari sunt înscriși la programul de studii în limba engleză și opt studenți militari sunt înscriși la specializarea Inginerie și Management Naval și Portuar.

În primul rând, trebuie să ținem cont că profesia de ofițer de marină, fie că vorbim de ofițer de marină la Forțele Navale Române, Garda de Coastă sau pentru companiile de navigație, limba engleză este extrem de importantă. Și atunci această deschidere către partenerii externi ne permite o dezvoltare accentuată în acest domeniu în utilizarea limbii engleze la nivel profesionist”, a declarat cdor. conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Concurența pentru a obține un loc în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” a fost una foarte mare.

„Pentru cei de la colegiile militare au fost repartizați în urma unui examen susținut la finalizarea studiilor și după susținerea bacalaureatului. Iar pentru cei de la secția civilă au fost peste doi și jumătate pe un loc atunci când și-au depus dosarele la centrele militare”, a mai declarat cdor. conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

La începutul noului an universitar, alături de studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, au fost oficialități. Printre acestea s-a numărat și Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Învățământul superior vă oferă premisele definirii voastre ca profesioniști și ca oameni. Însă, drumul și destinația fiecăruia țin doar de perseverența individuală. Este important să vă doriți mereu mai mult și să vă hrăniți întotdeauna mintea cu noi cunoștințe și informații”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Ceremonia de luni s-a încheiat cu defilarea viitorilor marinari militari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233