dobroge.tv

Live

Patru familii din Cumpăna vor avea în sfârșit o casă a lor: aproximativ 70 de voluntari muncesc cot la cot: „Construim în această săptămână patru locuințe în doar cinci zile”

04 octombrie 2022
Publicitate

Aproximativ 70 de voluntari din România și din câteva țări europene lucrează de dimineața până seara pentru ca în cinci zile să termine de construit patru case. Vorbim despre un nou proiect umanitar care se derulează în aceste zile la Cumpăna. Grație acestui efort, patru familii vor avea în sfârșit o casă a lor, în care se vor putea muta în câteva luni.

Pe Mihaela am găsit-o pe șantier muncind cot la cot cu voluntarii veniți să ajute la construirea în Cumpăna a patru case pentru familiile nevoiașe. Este o tânără mamă care a decis că nu vrea ca cei doi copii ai ei să trăiască în frică și teroare, așa cum și-a petrecut ea copilăria. Astfel că a plecat de lângă soțul abuziv și și-a asumat creșterea lor. Stă cu chirie acum și niciodată n-a avut o locuință pe care să o numească cu adevărat casă, asta deși visa de mic copil la o locuință caldă și primitoare.

Dar visul ăla a dispărut și ajunsesem doar să mă mulțumesc cu faptul că pot să mă trezesc dimineață, să merg la muncă, să îmi cresc copiii și atât. Și nu mai speram să avem casa noastră”, a declarat Mihaela Florea, beneficiar.

Acum, soarta i-a surâs și împreună cu copiii ei vor avea o locuință pe care să o numească casă.

Oricâte probleme am avea, o să ne întoarcem acasă, acolo unde ne putem lua în brațe și sperăm că a doua zi o fie mult mai bine”, a mai declarat Mihaela Florea, beneficiar.

Pe lângă Mihaela, alte trei familii vor avea în curând o nouă locuință. Și asta datorită celor aproximativ 70 de voluntari din România dar și din țări precum Slovacia, Germania și Elveția, care muncesc de dimineață până seara pentru a putea termina la timp cele patru case.

Construim în această săptămână patru locuințe în doar cinci zile pentru patru familii în mare nevoie de o locuință decentă din Cumpăna. În total, aici, vom construi în această lună, în octombrie opt locuințe pentru că la finalul lunii octombrie ne întâlnim din nou pentru a mai construi încă patru locuințe în cinci zile”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Am vrut să fac acest lucru de foarte mult timp și compania la care lucrez avea un program în această zonă dar și în Bosnia. Și este ceva ce mi-am dorit să fac în ultimii cinci ani”, spune o voluntară.

Firma pentru care lucrez sunt partenerii acestui proiect și, având în vedere că lucrez la sediul lor principal mi s-a părut foarte fain să mă pot întoarce acasă după aproape 10 ani, să dau o mână de ajutor la ceea ce vedeți aici. Cinci zile nu ești în fața calculatorului, și pur și simplu faci ceva care la urmă, la sfârșitul săptămânii vezi ceva concret”, a declarat Iulian Amarandei, voluntar.

Mulți dintre voluntari fac acest lucru pentru prima dată.

Este greu, dar este atât de frumos și oamenii sunt atât de săritori să te ajute cu orice ai nevoie. Dacă nu își place ceva, faci altceva. De-asta e foarte mișto, orice poate să vină să facă tehnic. Este și un soi de medicație pentru fiecare dintre noi când vine și stă efectiv și lucrează cu pământul, cu lemnul, pe casă. Trebuie să fi foarte, foarte prezent”, a declarat Andreea Irimia, voluntar.

Conform planului, la finalul săptămânii, cele patru locuințe vor avea acoperiș, ferestre și uși. Casele construite sunt de două tipuri. Prima este tip studio, cu o sufragerie și un dormitor, iar cea de-a doua are aproximativ 60 de mp, cu două dormitoare și o sufragerie. Terenul pe care sunt construite casele a fost pus la dispoziție de autoritățile locale, care se vor ocupa și de racordarea la utilități când lucrările vor fi gata.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233