dobroge.tv

Live

Expoziție de pictură și ceramică la Muzeul de Artă din Constanța

06 octombrie 2022
Publicitate

Pictura și ceramica s-au îmbinat armonios la Muzeul de Artă din Constanța. Miercuri a avut loc deschiderea expoziției „Epanortosis” unde artiști celebri și-au pus în valoare prin artă talentul și munca. Lucrările au fost studiate și analizate îndeaproape de critici de artă și pot fi văzute și de constănțeni până pe 30 octombrie.

Iubitorii de frumos pot merge până la sfârșitul acestei luni la una dintre expozițiile de pictură și ceramică găzduite de Muzeul de Artă din Constanța. Pictorul Marius-Barb Barbone și ceramistul Ovidiu Ionescu au expus lucrări care le definesc viziunea artistică.

Am adus mai multe lucrări dintr-o perioadă de 10 ani. Nu neapărat este o chestie cronologică, ci a abordării unor subiecte care mă preocupau pe mine și care au trecut în urma aprofundării și cercetării la diverse forme și expresii plastice. Cred că culoarea reprezintă speranță și optimism”, a declarat Marius Barb Barbone, pictor.

„Epanorthosis” este denumirea care reunește cele două orizonturi de expresie, unul desfășurat în bidimensional, celălalt în volum, cu trimiteri spre psihanaliză, spre autocunoaștere și spre simboluri care să justifice aceste mecanisme ale ființei.

Nu sunt pentru prima oară în acest muzeu, am mai expus alături de colegi. Am pornit acest lanț de manifestări împreună, ne completăm foarte bine. Constanța este un centru al ceramicii destul de important”, a declarat Ovidiu Ionescu, ceramist.

Nici criticii nu au lipsit de la expoziție. Aceștia au analizat cu atenție lucrările și au tras câteva concluzii.

Marius Barb Barbone prezintă în această expoziție o serie de lucrări care aduc în discuție evoluția sa din anul 2011 până astăzi. O evoluție în care noi vedem cum renunță la forma figurativă, iar Ovidiu Ionescu vine cu această expresie a instalației care aduce în discuție nu numai posibilitățile și frumusețea în interpretarea corpului uman, a corpului feminin și masculin, dar și acest raport dintre plin și gol”, a declarat Ana Amelia Dincă, critic de artă.

Expoziția este găzduită de Muzeul de Artă din Constanța până pe 30 octombrie, iar intrarea este gratuită.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233