dobroge.tv

Live

Vreme perfectă pe litoral pentru pasionaţii de kitesurfing

17 septembrie 2020
Publicitate

Zilele acestea a fost o vreme numai bună de o plimbare pe mare, însă nu cu barca, ci cu ... zmeul. Valurile au fost mari așa că pasionații de kitesurfing nu au pierdut ocazia, s-au echipat corespunzător și au simţit din nou adenalina. Împătimiţii sporturilor nautice au profitat de vântul de afară și au plutit deasupra mării.

Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare în România. Din multe puncte de vedere seamănă cu schiul nautic, doar că în locul unei șalupe, sportivul este tras de un zmeu cu 50 km/h şi zboară, pentru câteva secunde, până la înălțimi de 10 metri.

Mai este puțin până la încheierea sezonului estival, însă codul roșu la distracție de pe litoral abia acum începe. Lunile septembrie și octombrie sunt cele mai potrivite pentru sporturi nautice: pasionații acestor tipuri de sporturi nu mai au parte de căldura din plin sezon, vântul este numai bun, iar pe plajă numărul turiștilor începe să se diminueze.

Prețurile pentru un echipament complet de kitesurfing încep de la 1.000 de euro, dar pot ajunge să coste cât o mașină. Zmeul costă minim 500 de euro, plăcile încep de la 400 de euro, iar vesta de salvare - 150 de euro. Doar vântul este gratis. Ultimii turiști din Mamaia i-au admirat pe kiteri toată ziua.

Este ultima perioadă pe litoral în care mai sunt deschise câteva terase și beach baruri. În curând stațiunile se vor închide complet, până vara viitoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233