dobroge.tv

Live

Lucrările la Cazinoul din Constanța avansează

17 septembrie 2020
Publicitate

La exterior se lucrează la acoperiș și la fața de unde se înlocuiesc ornamentele degradate și se refac cele vechi care nu au probleme majore. La interior, echipele de specialiști înlocuiesc grinzile metalice de rezistenta vechi, si reparara uriasele ferestre-scoica, cele care sunt principalele ornamente ale Cazinoului.

Când au scos planșeul din beton din sala principală a Cazinoului, inginerii au descoperit grinzile de oţel corodate de vreme şi-au luat decizia ca să le înlocuiască. Cele noi sunt identice ca dimensiuni dar mult mai performante. Vor fi vopsite în 3 straturi iar apoi planşeul va fi armat cu un beton special.

Deasupra la etaj, lucrarea cea mai importantă este la cele două fereastre-scoică. Fereastra dinspre mare a fost zidită de comunişti aşa că n-a fost erodată de timp şi umezeală. Cealaltă, dinspre clădirea Acvariului, e încercată de timp.

Luând drept model fereastra care s-a păstrat perfect, restauratorii fac analize de similitudini şi o vor reface şi pe cea uzată. A fost curățată, sablată și vopsită pentru a fi recondiționată după modelul celei în oglindă. Simultan, echipe de constructori se ocupă de fundaţia dinspre mare.

Toate aceste lucrări fac parte din prima etapă de execuție ceea ce înseamnă expertizarea și înlăturarea tuturor elementelor care nu mai corespund normelor actuale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233