dobroge.tv

Live

Premieră românească în industria de petrol și gaze

Premieră românească în industria de petrol și gaze
17 septembrie 2020
Publicitate

Premieră românească în industria offshore! România a început exploatarea și valorificarea resurselor de gaze din Marea Neagră. Premierul României alături de miniștrii din Guvern și reprezentanții unor mari companii petroliere care se ocupă de proiect au participat astăzi la Corbu la inaugurarea lucrărilor la conducta submarină care va aduce gazele naturale la țărm.

Lucrările la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia MGD au început în comuna Corbu. Vorbim despre primul proiect de exploatare de valorificare a resurselor de care dispune România în Marea Neagră, a resurselor off-shore.

“Momentul simbolic îl reprezintă intrarea conductei înspre mare, de pe uscat. Practic este un moment simbolic, care arată voinţa clară de a finaliza un proiect extrem de important din România – începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat off-shore”, a declarat premierul.

În cadrul acestui proiect sunt implicate două mari companii petroliere și reprezintă totodată și o ilustrarea concretă a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unitate ale Americii.

Cinci sonde vor avea o capacitatea de producție de un miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României.

Cu ajutorul acestui proiect se încearcă valorificarea tuturor resurselor într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică şi până la urmă să ducă la creşterea calităţii vieţii în România

Potrivit ultimelor statistici, România consumă anual circa 10-11 miliarde de metri cubi de gaze. Valoarea totală a proiectului se ridică la 400 de milioane de dolari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233