Primele trageri cu sistemul HIMARS, în timpul unui exerciţiu la Mihail Kogălniceanu. Rachetele HIMARS sunt cele mai moderne sisteme de tragere pe care le are România
Militarii români din batalionul de rachete s-au antrenat la Mihail Kogalniceanu cu camarazi britanici și americani pe sistemele performante de tragere HiMARS. Rachetele americane intrate recent în dotarea Armatei Române au fost ambarcate în avioane de transport și apoi aranjate în teren, simulând un mediu inamic nesigur și ostil.
Rachetele HiMARS sunt cele mai moderne sisteme de tragere pe care le are România. Sunt intrate recent în dotarea armatei noastre, iar militarii au nevoie de antrenamente susținute cu noile arme. Exercițiul de la Mihail Kogalniceanu s-a axat pe un scenariu fictiv și a urmărit, printre altele, testarea posibilităților de îmbarcare și debarcare a echipamentului HIMARS în avioane britanice, de transport, tip Airbus.
“Nu am avut decât de învățat. Este primul pas, dar sunt convis că de-acum încolo vom face mulți pași în această directivă”, a declarat lt.col George TELIMAN, cdt Batalion 81 Rachete.
“Sunt foarte mulțumit că militarii au executat activitățile așa cum s-au pregătit și că astăzi exercițiul s-a desfășurat în condiții foarte bune și ne-am atins obiectivele stabilite”, a declarat col. Daniel CONDRUZ, comandantul Brigăzii 8 Rachete.
Pentru România, realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect constituie interes esențial de securitate şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul NATO. Sistemele de lansatoare multiple de rachete, parte importantă a sistemului de artilerie terestră, acționează, pentru îndeplinirea misiunilor, independent sau integrat cu celelalte sisteme.
“Capacitatea aliaților de a-și integra forțele la nivel operațional, rămâne crucială, mai ales într-un mediu nesigur. Astăzi, din nou, cu ajutorul aliaților noștri din Marea Britanie și SUA, am reușit să dovedim că putem face asta cu succes și suntem foarte hotărâți să menținem viteza operațională”, a declarat gral. Iulian BERDILĂ, șeful Statului Major al Forțelor Terestre.
Datorită caracterului de interoperabilitate, sistemele lansatoare multiple de rachete pot fi puse la dispoziția NATO, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul Alianței şi a inițiativelor regionale, sistemul HIMARS dovedindu-și maturitatea operațională în conflicte reale, fiind testat pe timpul operațiilor militare, potrivit MApN.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

