dobroge.tv

Live

Grupul canadian format din 180 de militari piloți și personal tehnic şi-a încheiat misiunea în ţara noastră. ''Aţi contribuit direct la protejarea cerului deasupra României şi a Mării Negre''

25 noiembrie 2022
Publicitate

Detașamentul piloţilor canadieni, care-au păzit frontiera maritimă a României împreună cu supersonicele MIG 21 şi F-16 ale Forțelor Aeriene Române, a decolat pentru ultima oară de la baza militară Mihail Kogălniceanu. Grupul canadian format din 180 de militari piloți și personal tehnic şi-a încheiat misiunea în ţara noastră. Patrula de poliţie aeriană va fi preluată de Forțele Aeriene Italiene.

Detaşamentul canadian a asigurat timp de patru luni misiuni de poliţie aeriană împreună cu supersonicele Forţelor Aeriene Române. Canadienii au fost dislocaţi cu șase avioane Hornet de la o bază aeriană din Quebec, special pentru apărarea spaţiului aerian al țării noastre.

„Aţi contribuit direct la protejarea cerului deasupra României şi a Mării Negre. Aţi protejat flancul estic al Alianţei NATO. Parteneriatul dintre cele două țări este puternic și într-o creștere continuă”, a declarat Simona COJOCARU, secretar de stat în MapN.

"Canada e mândră să completeze a VII-a misiune de poliţie aeriană în România şi suntem mulțumiți că am fost cel mai de încredere partener al Forțelor Aeriene NATO pentru România, cu șase ani de prezență continuă aici la Mihail Kogălniceanu”, a spus gral. lt. Eric KENNY, șeful Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Avioanele canadienilor, de fabricaţie americană, sunt printre cele mai bune interceptoare de mare viteză din lume, la ora actuală. Poliția Aeriană Întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței.

„Aş dori să vă mulţumesc personal pentru sprijinul acordat Forţelor Aeriene Canadiene şi să-mi exprim în numele guvernului canadian recunoştinţa pentru modul generos şi ospitalier în care ați găzduit contingentul canadian”, a spus E.S. Annick GOULET, ambasadorul Canadei.

În timp ce piloţii canadieni se pregătesc să plece acasă, aviaţia italiană a început deja transferul de echipamente şi logistică ca să preia patrula de poliţie aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Avioanele Eurofighter Typhoon pilotate de italieni vor sosi în următoarele zile în bază militară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233