dobroge.tv

Live

Primăria anunţă că pasarela pietonală din stațiunea Mamaia nu va fi demolată. Municipalitatea vrea să o reabiliteze, dar nu se ştie încă când vor începe lucrările

25 noiembrie 2022
Publicitate

Pasarela pietonală din stațiunea Mamaia ar putea să redevină un punct de atracție în sezonul estival și nu numai. Municipalitatea spune că a fost făcută o expertiză în urma căreia s-a stabilit faptul că locul nu reprezintă un pericol. Rămâne însă de văzut când vor începe lucrările de reabilitare și dacă în următorul sezon estival va fi sau nu deschisă publicului.

Pasarela pietonală din stațiunea Mamaia nu va fi demolată. Primăria Constanța a încheiat un contract vara trecută, prin care a achiziționat lucrări de extragere a piloților și demontarea parțială a pasarelei. Valoarea contractului a fost de peste 270 de mii de lei, fără TVA. Astfel, pilonii au fost extrași și ulterior testați de către specialiști care au analizat metalul grinzilor dezasamblate pentru a vedea care este gradul de coroziune. Așa s-a ajuns la concluzia că pasarela nu reprezentă un pericol pentru vizitatori.

“Pasarela maritimă din stațiunea Mamaia. Vom demara procedurile de eliberare a documentației tehnico-economice . S-a făcut o expertiză, este în stare corespunzătoare, nu prezintă un pericol în momentul de față, și o readucem la starea inițială”, a spus Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța.

Municipalitatea vrea acum să o reabiliteze, însă, rămâne de văzut când o să se întâmple acest lucru. Și dacă turiștii care vor ajunge pe litoral în următorul sezon estival se vor putea plimba sau nu pe pasarela pietonală. Momentan, imaginea locului care a fost cândva punctul de atracție al stațiunii, este una dezolantă. Construcția din metal este ruginită în multe zone, lipsesc scânduri din podea, iar întreaga pasarelă rămasă este suspendată deasupra apei.

Pasarela pietonală din Mamaia a fost construită în urmă cu 10 ani. Inițial aceasta avea o lungime de 420 de metri, însă acum, în urma lucrărilor de înnisipare are mai puțin de 150 de metri.

Când a fost construită, pasarela a costat aproximativ 1,5 milioane de euro, bani de la bugetul local și Ministerul Dezvoltării Regionale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233