dobroge.tv

Live

Galeriile Soveja se vor transforma într-un parc de aproximativ 7.000 mp. Felicia Ovanesian: ''Am mai alocat niște teren din preajmă, chiar și unul privat care devenise neconstruibil''

25 noiembrie 2022
Publicitate

Fostele Galerii Soveja sau bazarul de la Ștefăniță Vodă cum mai este cunoscut de către constănțeni, vor deveni un parc de aproximativ 7.000 mp. Asta după ce autoritățile locale au luat decizia de a extinde zona. Mai mult, municipalitatea ia în calcul și amenajarea unei parcări supraetajate în aproapierea fostului bazar. Însă, până când vor începe lucrările, constănțenii trebuie să mai aștepte aproximativ un an.

În locul fostului bazar de pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța se va amenaja un parc, însă vestea bună este că acesta se va extinde pe o suprafață mai mare decât cea care era cunoscută inițial și anume de 3.300 mp.

Terenul pe care se aflau fostele Galerii Soveja, așa cum erau ele cunoscute de către constănțeni, are o suprafață de aproximativ 3.000 mp, însă acesta va deveni un parc și se va extinde pe o suprafață de 7.000 mp. Aici oamenii se vor putea bucura de mobilier nou, spații vezi sau locuri de joacă pentru copii.

Majoritatea celor care locuiesc în zonă sunt mulțumiți de faptul că dorința le-a fost ascultată. Aceștia au completat anul trecut un chestionar pe site-ul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța. Atunci au avut de ales între parc, parcare și creșă. Cele mai multe voturi au fost pentru parc. Așa că autoritățile locale s-au apucat de treabă.

„Din punctul meu de vedere chiar lipsea așa ceva în zonă pentru că nu avem multe lucruri interesante în zonă și parcul cred că ar fi un punct cheie”, „Parcul este o inițiativă bună pentru că copilașii se vor bucura de acest loc și părinților pentru că le oferă oportunitatea să aibe activități cu copiii”, „E ceva bun”, sunt de părere unii constănţeni.

Există, însă, și constănțeni care sunt de părere că o piață sau un centru comercial ar fi fost mult mai benefic, pentru că spun ei, sunt nevoiți să meargă la piața din Tomis III sau în alte zone îndepărtate pentru a-și face cumpărăturile.

"Nu știu dacă trebuie neaparat un parc aici. Nu știu, poate o piață, un supermarket că prin zonă pe aici nu avem de unde să ne facem cumpărăturile”, „Mai bine făcea un magazin să aibe omul ce să-și cumpere”, sunt de părere alţii.

Însă, va mai dura până când parcul se va extinde. Și asta pentru că, momentan, se așteaptă Studiul de Fezabilitate.

„Am mai alocat niște teren din preajmă, chiar și unul privat care devenise neconstruibil din cauza unor rețele electrice, deci n-o sa fie doar pe amplasamentul fostelor Galerii Soveja, se extinde locația”, a spus Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța.

Mai mult, conducerea Primăriei Constanța ia în calcul și amenajarea unei parcări pentru cei care vin în parc cu cei mici sau chiar pentru cei care locuiesc în zonă.

„Vis-a-vis de parcul de la Ștefăniță Vodă am mai descoperit o suprafață de 6.500 mp care poate fi reamenajata ca parcare supraetajată sau subterană, să vedem, se analizează acum. Vis-a vis- de fostele galerii lângă gardul cimitirului”, a precizat Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța.

Potrivit autorităților locale lucrările care vizează parcul de la Ștefăniță Vodă ar trebui să înceapă peste aproximativ un an de zile. Până atunci, aceștia îi îndeamnă pe oameni să nu mai arunce pe acel teren gunoaie, hârtii, sticle sau chiștoace. În cazul în care vor fi prinși riscă să fie amendați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233