dobroge.tv

Live

Sărbători departe de casă. 30 de copii din Ucraina, dar și din Constanța, au confecționat împreună un brad de Crăciun

29 noiembrie 2022
Publicitate

Un brăduț înalt de un metru. Asta au realizat 30 de copii din Ucraina și Constanța. Împreună, aceștia au făcut un brad din hârtie creponată și materiale reciclabile. Și pentru că se aproprie Ziua Națională a României, copiii au decis ca copacul să fie realizat din culorile roșu, galben și albastru. Pentru refugiații ucraineni este primul Crăciun pe care îl sărbătoresc departe de casă, departe de familie.

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei. Au trecut nouă luni iar războiul nu pare să se termine prea curând. De atunci și până acum, milioane de oameni au fugit din calea bombelor. Mulți au ajuns și în Constanța. Vorbim de mame cu copiii. Pentru toți, Crăciunul de anul acesta este primul departe de casă. Așa că, reprezentanții Centrului Comunitar „Constanța pentru Ucraina” au găzduit un atelier dedicat copiilor constănțeni și ucraineni.

Cumva pregătim atât Ziua Națională a României, într-un mod și comunitar și multicultural. De asemenea, încercăm să schimbăm obiceiuri de iarnă dar și lucruri plăcute, cum sunt cântece atât din România, cât și din Ucraina”, a declarat Cosmin Bârzan, președinte Centrul pentru Resurse Civice Constanța.

30 copii, constănțeni și ucraineni au confecționat un brad de Crăciun, înalt de 1 metru, din hârtie creponată și alte materiale reciclabile. Reprezentanții centrului au vrut, prin această acțiune, să le aducă un zâmbet pe chipul celor mici și să le arate că, deși nu vor fi alături de familie, vor avea parte, poate, de cele mai frumoase sărbători.

Copiii din România și Ucraina au făcut ceva foarte frumos, un brăduț de Crăciun și are trei culori: albastru, roșu și galben”, a declarat Marina Chornoivanova, coordonator educațional din Ucraina.

De asemenea, copii ucraineni au învățat și despre tradițiile și obiceiurile pe care noi românii le avem atât de Ziua Națională a României, cât și de Crăciun.

Evenimentul care a avut loc la Centrul Comunitar „Constanța pentru Ucraina” a avut rolul de a închega cele două comunități și de a crea legături între copiii români și ucraineni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233