dobroge.tv

Live

Fasolea cu ciolan, preferată de constănțeni de Ziua Națională a României. Chef Adrian Bâzaru ne oferă o rețetă ușor de făcut

01 decembrie 2022
Publicitate

Fasolea cu ciolan a fost unul dintre preparatele tradiționale din meniul mai multor restaurante din orașul nostru. Ingredientele atent alese au dat savoarea perfectă preparatelor care să-i mulțumească chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Cei care nu au avut timp să gătească și nu vor să mănânce românește au apelat la livrarea la domiciliu. Unii constănțeni au înlocuit astăzi fasolea cu pizza.

Trebuie inițial să lăsăm fasolea la hidratat cel puțin opt ore sau, de preferat, peste noapte. Am pus fasolea pe foc, o lăsăm în jur de 15-20 de minute, o spumăm dacă este cazul, după care vom schimba apa. Legume, ardei, ceapă, morcov, le călim un pic. După care, separat, punem ciolanul la fiert în apă, fără sare, pentru că ciolanul deja e un pic sărat și vom adăuga din zeama în care a fiert ciolanu peste legume”, spune Adrian Bâzaru, bucătar.

De 1 Decembrie, se sărbătorește românește, iar în unele restaurante din oraș fasolea cu ciolan a fost cel mai cerut fel de mâncare. Meniul de ziua Națională a României a fost cât se poate de tradițional, iar oamenii au fost încântați că pot comanda preparate românești. Fie că alegeți o ciorbă de fasole cu afumătură sau o ciorbă de fasole în pâine, fie fasolea clasică pe care toți o cunoaștem, cu siguranță când o să terminați de mâncat o să spuneți „Sărut-mâna pentru masă” .

De 1 decembrie lume preferă preparatele tradiționale, este ceva normal. Am pregătit mai multe preparate, printre care fasole, sarmale, varză cu afumătură, un platou cu produse tradiționale. Lumea este foarte încântată și dornică să guste din aceste preparate”, a declarat Adrian Bâzaru, bucătar.

Ingredientele au fost atent alese astfel încât și cele mai pretențioase papile gustative să fie satisfăcute. O porție de fasole cu ciolan costă aproximativ 30 de lei.

Fasolea este gata și o putem servi cu murături asortate și puțin mărar proaspăt deasupra, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Cei care nu au vrut să gătească acasă au putut merge la restaurant sau au putut comanda direct acasă. Au fost însă și constănțeni care de 1 Decembrie nu au vrut să mănânce tradițional. De pildă, în această pizzerie telefoanele sună încă de la primele ore ale dimineții. Pizza, se pare că pentru mulți, a fost nelipsită de pe masă.

Întindem blatul, trebuie să fie uniform. O așezăm în tavă, punem sosul pe blat, punem mozzarela. Cam așa arată o pizza înainte de a o băga la cuptor. Avem comenzi, mai mult se bazează pe pizza. Prețurile variază între 50 și 60 de lei o ofertă, iar una singură costă 30 de lei”, a declarat Șenai, pizzer.

Cu preparatele scoase din cuptor și masa aranjată, cu toții sărbătoresc Ziua Națională a României conform tradiției. Bineînțeles, de lângă farfuriile cu mâncare nu trebuie să lipsească nici vinul roșu sau pălinca.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233