dobroge.tv

Live

Sute de constănțeni au îndurat vremea capricioasă pentru a vedea parada militară de Ziua Națională a României. Militarii și mașinile de tehnică de luptă i-au impresionat pe cei mici

01 decembrie 2022

Ziua României a fost sărbătorită și la Constanța. 500 de militari alături de 70 de mașini și tehnică de luptă au defilat pe Bulevardul Tomis într-o paradă organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Au fost urmăriți de pe margine de câteva sute de constănțeni. Aceștia au îndurat vremea capricioasă și gradele scăzute din termometre pentru a putea vedea militarii, blindatele și autospecialele pompierilor, polițiștilor și jandarmilor. Cei mai entuziasmați au fost cei mici care pe tot parcursul paradei au fluturat mândri steagul României.

Publicitate

Evenimentul prilejuit de Ziua României a început, la Constanța, cu intonarea imnului țării noastre. Apoi militari din Forțele Navale, Terestre și Aeriene, de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu, scafandri, jandarmi, polițiști și pompieri au defilat prin fața publicului și a autorităților locale.

Cei aproximativ 500 de militari le-au arătat celor prezenți 70 de autospeciale, mașini blindate și tehnică de luptă.

Câteva sute de constănțeni au îndurat frigul și urmărit de pe margine parada militară.

L-am cumpărat special pentru această sărbătoare și mă bucur că am putut să particip la această paradă care este minunată. Este frig, tremur și am venit mai devreme ca să ocup un loc mai bun”, spune o constănțeancă.

Mă simt român de 1 Decembrie și urez tuturor românilor La mulți ani de 1 Decembrie, de aici și din străinătate”, spune un constănțean.

Printre cei prezenți au fost și foarte mulți copii. Unii dintre ei au venit să îi vadă chiar pe membrii familiei lor cum defilează într-o zi atât de importantă pentru România.

Reporter: Ce ai în mână?

Fetiță: Steagul României.

Reporter: De ce ai venit astăzi aici?

Fetiță: Ca să îl văd pe tatăl meu.

***

Reporter: Îți este frig?

Băiețel: Da, puțin.

Reporter: Merită așteptarea?

Băiețel: Da.

Reporter: Tu ai desenat?

Băiețel: Da.

Reporter: De ce, ce te-a determinat să desenezi?

Băiețel: Fratele meu lucrează la Jandarmeria Română.

Focul de artificii care a colorat cerul în culorile drapelului României a încheiat parada organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, spre satisfacția celor prezenți.

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Comentologie

cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233