dobroge.tv

Live

Bilanț trist pe litoral

23 septembrie 2020
Publicitate

La final de sezon, reprezentanții din turism trag linie și bilanțul nu este deloc unul fericit. Ce-i drept, nici dezastruos. Litoralul românesc a avut cu 30% mai puţini turişti în acest sezon estival.. atipic. Pandemia de COVID-19, dar și bâlbâiala autorităților sunt principalele cauze ale acestei scăderi.

La final de sezon estival, reprezentanţii Agenţiilor de Turism din România trag linie și fac sumarul turiștilor care au avut curaj să vină la mare.

În această vara, o vacanță la Marea Neagră a costat în medie 471 de euro, valoare similară cu cea de anul trecut, iar durata medie a sejurului a fost 5,3 zile față de 5,1 zile anul trecut. A fost un sezon atipic din toate punctele de vedere.

În acest sezon estival s-a înregistrat o scădere de 30% a numărului de turişti faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de 35% a încasărilor.

Bâlbâiala autorităților din primăvară, când nu știau dacă deschid hotelurile și terasele sau dacă țin sezonul închis, s-a reflectat din plin asupra încasărilor.

Cea mai căutată stațiune de pe litoral a fost Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Saturn, Venus, Costinești și Eforie Sud. În ţară, litoralul românesc a fost preferat de turiştii români, urmat de Delta Dunării şi zona montană.

Iulie, august şi prima jumătate a lunii septembrie au fost perioadele preferate de turişti pentru petrecerea vacanţei atât în ţară, cât şi către destinaţii externe precum Grecia, Bulgaria şi mai târziu Turcia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233