dobroge.tv

Live

Moș Crăciun își pregătește sacul cu jucării. Părinții și-au luat în serios rolul de spiriduși și au pornit în căutarea cadoului perfect pentru copiii lor

23 decembrie 2022
Publicitate

De pe lista de cumpărături nu lipsesc nici cadourile. Părinții caută cele mai frumoase și mai interesante daruri pentru copiii lor. Cei mici i-au scris deja bătrânului cu barbă albă o scrisoare cu ce își doresc, iar adulții și-au luat în serios treaba de „spiridușii moșului”. Așa că în magazine, mall-uri sau supermarketuri a fost forfotă la raioanele cu păpuși, mașinuțe, jocuri și dulciuri. În coș, constănțenii au pus și cadouri pentru familie, rude și prieteni.

Mai sunt două zile până când Moș Crăciun va veni la copiii care au fost cuminți iar în magazine este forfotă. Pe lângă cumpărăturile pe care constănțenii le fac pe ultima sută de metri se numără și cadourile. Dulciurile și jucăriile sunt primele pe listă.

Reporter: Ce ați cumpărat pentru cel mic?

Tătic: Mașini evident.

Reporter: Mașinuțe?

Tătic: Multe.

Reporter: Tu vrei să vorbești cu noi? Îți plac mașinuțele?

Băiețel: Da.

„Am cumpărat și cadourile. Sunt făcute toate. Astăzi mai am de luat o păpușică pentru o fetiță și cam atât”, spune o constănțeancă.

Există numeroase cadouri pe care le putem face de celor mici. Însă, aceștia sunt pretențioși. Nu vor orice jucărie. I-au scris moșului ce își doresc așa că speră ca bătrânul cu barbă albă să le aducă ceea ce vor. Și pentru că Moș Crăciun nu prea are cum să ajungă la toți copiii în același timp, părinții și-au luat în serios job-ul de „spiriduși”. Așa că au mers în magazine pentru a căuta jucăriile pe care micuții le-au notat pe listă.

Am o țintă fixă: buldozer cu șenile. Caut de trei zile și tot nu reușesc să găsesc unul potrivit. Mi-a cerut macara și buldozer. Macara am găsit și acum caut buldozer”, spune un constănțean.

Cu siguranță anul acesta sacul lui Moş Crăciun va fi mult mai greu. Părinții nu s-au mai uitat la bani atunci când au ales cadourile pentru cei mici. Mai sunt și constănțeni care au mers la cumpărături și fără să caute ceva anume. Își doresc doar să ia cel mai frumos dar pentru copilul sau copii lor.

Tătic: Și pentru copii și pentru toată familia.

Reporter: Ce cumpărați pentru copii în special?

Tătic: Depinde asta intenționez să cumpăr acum din magazin. Nu știu încă. Sunt indecis.

„Pentru un băiețel, însă nici nu știm ce pentru că e prea mare pentru unele și prea mic pentru celelalte”, spune un constănțean.

Lego-urile și mașinuțele pentru băieți, păpușile și bucătăriile pentru fetițe. Acestea au fost cele mai căutate cadouri. Nu au lipsit de pe listă nici jucăriile de pluș și nici jocurile.

Reporter: Un joc ceva?

Constănțean: Da, ceva lego, o mașinuță, un avion, ceva. Nu știm exact.

Însă, părinții trebuie să fie atenți atunci când cumpără jucării. Inspectorii OPC vin și cu câteva sfaturi pentru aceștia:

  • să achiziționeze jucării numai din magazine și raioane specializate;
  • să aleagă întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului;
  • jucăriile care nu sunt destinate unui grupe de vârstă specifice pot să îi rănească;
  • să verifice dacă jucăriile au marcate pe corpul lor: numele producătorului, numărul unic de identificare a jucăriei și marcajul de conformitate;
  • să verifice existența instrucțiunilor de utilizare și a avertismentelor specific.

Părinții trebuie să fie atenți și la dulciurile pe care le cumpără. Trebuie ca acestea să fie achiziționate doar din locuri autorizate, nu de la vânzătorii ambulanți. De asemenea, să nu uite să verifice și eticheta.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233