dobroge.tv

Live

Constanța va avea un spital nou de cardiologie și oncologie. ''Ca să mai câştigăm ceva timp, vom face proiectul din banii primăriei''

12 ianuarie 2023
Publicitate

Constanța va avea un spital nou de cardiologie și oncologie. Unitatea medicală va avea, printre altele, ambulatoriu cu paturi de zi, bloc operator, cabinet de consultații, camera de gară, laborator de analiza și spitalzizare continuă, inclusiv ATI. Numărul total de paturi va fi de 104. Spitalul va fi construită cu fonduri PNRRși va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, la marginea orașului, pe un teren de 2 hectare. Valoarea este de aproximativ 103 milioane euro.

Investiția presupune construirea unui nou spital cu demisol, parter și trei etaje pe 12 mii de metri pătrați.

„Ca să mai câştigăm ceva timp, vom face proiectul din banii primăriei urmând ca-n momentul în care vine finanţarea, primăria să-şi recupereze banii şi astfel să ajungem la momentul construirii lui mai repede”, a declarat Doru IORDACHE, consilierul primarului Constanței.

Noul spital de cardiologie și oncologie va fi dotat cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene. Va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune. Unitatea medicală va avea un ambulatoriu cu 40 de paturi de zi, dar şi spitalizare continuă cu Terapie Intensivă – 60 de paturi.

„Elaborarea proiectului tehnic va dura aproximativ un an de zile după care, pe baza proiectului tehnic va trebui iniţiată procedura de achiziţie a lucrărilor efective de execuţie. Estimăm rezonabil că ar putea demara execuţia lucrărilor în vara anului viitor”, a spus Felicia OVANESIAN, city managerul municipiului Constanța.

Noul spital de Oncologie și Cardiologie are o valoare de aproximativ 103 milioane de euro, dintre care aproape 98 de milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233