dobroge.tv

Live

„Blue Monday”, cea mai deprimantă zi a anului. Recomandările psihologilor pentru a nu cădea pradă episoadelor de depresie

16 ianuarie 2023
Publicitate

Blue Monday este considerată cea mai tristă zi a anului. Temperaturile scăzute, scăderea luminozității, terminarea concediilor și a sărbătorilor, rezoluțiile pe care ni le setăm la început de an și pe care nu reușim să le atingem, sunt doar o parte dintre cauzele pentru care oamenii sunt mai triști. Cel puțin asta susțin specialiștii. Pentru a nu cădea pradă episoadelor de depresie, timpul petrecut alături de cei dragi ne poate ajută să depășim mult mai ușor astfel de momente, spun psihologii.

Se consideră că această zi ‹‹Blue Monday›› și anume a treia zi de luni a lunii ianuarie, este o zi depresivă, dar eu n-aș numi-o neapărat depresivă pentru că nu toți reacționează la fel, ci mai degrabă o zi tristă. O explicație ar fi aceea că oamenii conștientizează că sezonul sărbătorilor s-a încheiat, urmează un nou an plin de muncă și de momente dificile, iar acest lucru îi face să devină puțin mai triști. Să nu uităm și faptul că în general în sezonul de iarnă și dacă vorbim de luna ianuarie sunt câteva elemente care creează aceste stări mai dificile cu o motivație mai scăzută. Faptul că ziua este foarte scurtă, lumina soarelui lipsește, lumina naturală este pe o perioadă scurtă de timp de 5-6 ore și toate acestea duc către o dispoziție mai proastă a multora dintre noi. Trebuie să fim atenți la echilibru, să fim atenți la alimentație și la orele de odihnă ca să putem trece mai ușor peste aceste zile din luna ianuarie”, a declarat Elena Stambuli, psiholog.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233