dobroge.tv

Live

Criza Euthyrox, departe de rezolvare

29 septembrie 2020
Publicitate

Euthyrox-ul se găsește, din nou, foarte greu în farmacii. Și asta pentru că, mulți pacienți, de teamă să nu rămână fără pastile, cumpără mai multe cutii deodată. În consecință, stocurile se epuizează repede, iar oamenii sunt nevoiți să caute în alte județe, sau chiar la vecinii bulgari acest medicament.

Mulți clienți îşi fac suprastocuri acasă, iar alți pacienți nu mai găsesc euthyrox în farmacii. Liliana Spătăriuc, o învățătoare din Eforie, s-a întâlnit de mai multe ori cu această problemă în ultimele luni. Și ea, și mama ei, în vârstă de 81 de ani, sunt diagnosticate cu hipertiroidism. Medicamentul este vital pentru cele două femei, la fel ca pentru orice persoană care are probleme cu tiroida.

Criza Euthyrox a izbucnit undeva la începutul anului. Luni de zile, pacienții au căutat disperați prin farmacii medicamentul. Treptat, autoritățile au făcut demersuri pentru ca stocurile să fie suplimentate în funcție de cerințele de pe piață. Chiar dacă acum situația nu mai este la fel de gravă ca în primăvară, de pildă, încă mai este nevoie de doze de euthyrox.

Iar acest procent primit de farmacii se simte în rândul pacienților. Pentru că de cele mai multe ori nu găsesc medicamentul atunci când vor să îl cumpere, oamenii primesc înțelegere și ajutor de la farmacii. Alți pacienți, însă, ar apela chiar la stocuri din afară țării.

Din această lună, pe piața din România ar urma să ajungă în jur de 25 de mii de doze de Euthyrox. Au fost importate paralel, din Italia, de Asociația Distribuitorilor de Medicamente și nu vor putea fi compensate în țara noastră, potrivit unui anunț al ADM. Însă, cel puțin deocamdată, nu toate lanțurile de farmacii din Constanța, de pildă, au fost informate de achiziția acestui stoc de medicament.

Bolnavii de tiroidă sunt dependenți de substanța activă din Euthyrox, iar prin neadministrarea medicamentului aceștia suferă de tulburări ale echilibrului, insuficență cardiacă și creșterea colesterolului. Cei care nu își iau dozele necesare de medicament pot avea probleme cu depresia, anxietatea, ori pot suferi modificări de greutate sau de reglare a temperaturii corporale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233