dobroge.tv

Live

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe plajă. Mai mulți tineri au încins o horă pe nisip, unii curajoşi au intrat şi în apă: ''Suntem constănțeni, iubim marea, așteptăm toată România la mare''

24 ianuarie 2023

Hora Unirii pe plajă. La malul mării, Ziua Unirii Principatelor Române s-a sărbătorit pe plajă. Mai mulți tineri au încins o horă chiar pe nisip. Au fost și câțiva curajoși care au intrat în mare și au fluturat steagul României. 4 grade s-au înregistrat astăzi pe litoral, iar apa mării nu a avut mai mult de 7 grade Celsius.

Publicitate

A fost frig marți pe litoral. Însă, acest lucru nu i-a âmpiedicat pe câțiva constănțeni să facă o horă chiar pe nisip. Cu geci de iarnă și cu cu gluca în cap, cu mic cu mare, și-au unit mâinile și au dansat pe o plajă din Constanța. Unii dintre ei au spus și poezii.

Cei mai curajoși au renunțat la haine și doar într-un șort de vară și bustul gol au intrat în apa mării. S-au aventurat în valurile înspumate chiar dacă temperatura de afară, dar și din apă nu a fost prea ridicată.

Deși vremea nu a fost una prielnică, totuși constănțenii au vrut să marcheze Mica Unire așa cum se cuvine. Au intrat în apă cu steagul României pe care l-au fluturat preț de câteva secunde.

„Suntem constănțeni, iubim marea, așteptăm toată România la mare, îi ateptăm pe toți românii la mare și iarna. Noi facem sportul ăsta de vreo 4 ani. Ne-am gândit să facem ceva senzațional ca să promovăm Constanța”, a spus Sorin COADĂ.

„Trăiesc românește și simt românește. Marea are cam 8 grade. Este putin rece dar este superb. Nu e prima oară, fac asta de vreo 4-5 ani. Este revigorant. Este o senzație plăcută. Ieșim din cotidianul nostru, este altceva”, a spus Ferudin SALI.

Cei doi temerari, au fost așteptați pe mal de prieteni cu țuică și vin. Aceștia au promis că vor repeta experiența și la anul indiferent de cât de rece va fi apa mării.

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Comentologie

cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233