dobroge.tv

Live

ANAF controlează și membrii familiei

25 ianuarie 2023
Publicitate

Românii vor fi controlați de ANAF în funcție de stilul lor de viață, dar și al celorlați membri ai familiei. În acest mod, fiscul își propune, cu ajutorul unei strategii, ca până în anul 2025 să crească numărul celor care plătesc impozitul pe venit. Însă, persoanele vizate sunt cele care obțin venituri independente și nu salariații. Astfel, cei luați în vizor de către ANAF va primi o notificare. În urma acesteia vor avea la dispoziție 30 de zile să se conformeze, în caz contrar va fi demarat controlul.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat recent o strategie valabilă pentru perioada 2023 – 2025, timp în care vor avea loc ample anchete.

ANAF va analiza inclusiv membrii familiei și va face estimări pe baza tranzacțiilor realizate de persoana vizată, dar și de stilul de viață al acesteia. Fiscul vrea să crească numărul celor care își plătesc impozitul pe venit.

Persoanele vizate de aceste controale sunt cele care obțin venituri independente și nu cele care au un salariu lunar. Practic, cei luați în colimatoriu vor fi acei oameni care au venituri independente dar nu își plătesc dările către stat.

„ANAF a întreprins în mod constant eforturi pentru a îmbunătăți gradul de conformare la nivelul contribuabililor înregistrați. Micile afaceri, cum ar fi persoanele fizice care realizează activități independente, au un potențial de venit relativ redus și campaniile de conformare bazate pe verificări și inspecții în rândul lor ar fi relativ ineficiente, deoarece consumă multe resurse. Cu toate acestea, trebuie luate măsuri pentru identificarea activităților economice desfășurate de contribuabilii neînregistrați pentru a asigura un mediu de conformare corect și a crește încrederea în sistemul fiscal. În România, la nivelul anilor 2019, 2020 și 2021 erau peste 900.000 de contribuabili cu venituri declarate din activități independente, cedarea folosinței bunurilor, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, precum şi din transferul aurului de investiții, drepturi de autor, activități agricole, adică acei contribuabili care au o obligație declarativă.“

Persoana luată în vizor de ANAF, va avea la dispoziție 30 de zile din momentul în care a primit notificarea să se conformeze. În caz contrar, va fi demarat controlul. Prin această nouă strategie de creștere a conformării voluntare în domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice în România, ANAF vrea ca numărul contibuabililor să crească cu 10% față de anul 2021.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233