dobroge.tv

Live

Instanţa le-a dat dreptate în procesul cu Primăria Constanţa, dar cam târziu. Operatorii economici din Satul de Vacanţă au primit în toamnă autorizațiile necesare pentru vara lui 2022

26 ianuarie 2023
Publicitate

Au primit în extrasezon autorizațiile de funcționare pentru sezonul estival 2022. S-a întâmplat în Constanța, mai exact în Satul de Vacanță, unde o parte din operatorii economici de acolo au dat în judecată primăria pentru că nu le eliberează documentele pentru funcționare. Instanța le-a dat dreptate agenților economici doar că mai târziu decât era cazul. Cu toate acestea, operatorii economici au primit în toamnă autorizațiile necesare pentru vara lui 2022.

Vestea bună pentru agenții economici din Satul de Vacanță care au dat în judecată primăria a venit abia în toamnă. Asta după ce, pe parcursul verii, mulți dintre patronii teraselor au funcționat abuziv pentru că, spun ei, nu voiau să-și piardă clienții.

„Nu ne-au dat vizarea autorizației de funcțioare, unii au funcționat fără autorizație, mie nu mi-au dat, dar în urma judecății pe care am câștigat-o la finele anului 2022, am fost chemat de către Primărie și mi s-a eliberat în luna noiembrie autorizația de funcționare pentru vara 2022”, a declarat Mircea ȘTEFAN, administrator terasă Sat Vacanță.

Mai mult, operatorii economici au fost primit și amenzi, însă în urma procesului, au reușit să-și recupereze banii.

„Am plătit și o amendă că mi-au trimis Poliția Locală pe cap. Au venit, mi-au dat amendă și mi-au spus că trebuie să mă conformez să obțin autorizația de funcționare, dar mi-au dat banii înapoi”, a precizat Mircea ȘTEFAN, administrator terasă Sat Vacanță.

Alții, mai puțin norocoși, au fost nevoiți să facă recurs.

„În primă instanță mi-a dat ca inadmisibilă, nu știu ce a vrut să zică. Am făcut recurs, trebuie să-mi dea un termen. Ceilalți colegi care au avut procese înaintea mea, s-au judecat și au câștigat. I-au obligat să le emită autorizația de funcționare, dar nu știu instanța asta, una e alba, una e neagră, nu știu”, a spus Valentin MANEA, administrator terasă Sat Vacanță.

Scandalul a pornit în luna mai a anului trecut când Primăria Constanța nu a mai emis autorizația de funcționare pentru terase, susțin administratorii acestora.

„Reînnoirea autorizației de funcționare se face până pe 31 martie. Noi am mers în ianuarie, am depus, deci acum oricând pot veni peste noi. Noi și așa nu funcționăm. În perioada asta acum noi n-am deschis restaurantul, la cazare și așa nu vine nimeni și toți suntem încă în așteptări”, declara atunci Mircea ȘTEFAN, administrator terasă Sat Vacanță.

În ceea ce privește autorizația de funcționare a teraselor pentru anul 2023, operatorii economici din Satul de vacanță trebuie să facă din nou cerere la Primărie până pe 31 martie. Aceștia spun că dacă și anul acesta vor întâmpina probleme, vor funcționa tot abuziv și vor merge din nou în instanță pentru a-și face dreptate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233