dobroge.tv

Live

Prețuri aproape duble la târgul de la Pavilionul Expozițional. Comercianții susțin că din cauza scumpirilor din ultima perioadă, au fost nevoiți să mărească și ei prețurile

27 ianuarie 2023
Publicitate

O vestimentație de iarnă costă mai mult anul acesta chiar și cu 50%. De la haine de blană și până la încălțăminte, constănțenii vor scoate mai mulți bani din buzunare. Comercianții au fost nevoiți să mai crească prețurile din cauza scumpirilor din ultima perioadă. Spun că majorările ar fi justificate, precum că și prețul pentru materia primă este acum mai ridicat. Însă, mulți dintre cei care au venit la târgul de la Pavilionul Expozițional se uită doar și pleacă mai departe.

Au de unde alege, însă prețurile sunt mult prea mari. Nu doar alimentele s-au scumpit în ultima perioadă, ci și hainele, dar și încălțămintea. Mulți dintre constănțenii care au venit la târgul de la Pavilionul Expozițional au crezut că vor pleaca acasă cu cel puțin un articol vestimentar. Însă, când au văzut prețurile au făcut cale întoarsă.

În ceea ce privește blănurile, aici scumpirile se văd cu ochiul liber. La unele articole, prețurile s-au dublat doar în câteva luni. Majorările ar fi justificate, susțin unii producători, asta și pentru că energia, gazul, dar și mâncarea sunt mai scumpe. Anul acesta, comercianții se asteaptă să plece cu vânzări mici acasă.

„Cum e vremea afară așa e și pulsul în interior. Mult mai puțini clienți. Ca producător materia primă şi-a dublat prețul, să nu mai spun de energia electrică, avem și angajați. La cum a început anul acesta cred că cu 30% mai puțin”, a spus Grigore CIOCÂRLAN, administrator.

Comercianții susțin că pe fondul tuturor scumpirilor din ultima perioadă, au fost nevoiți să mărească și ei prețurile. La unele tarabe obiectele vestimentare sunt mai scumpe cu 20% față de luna decembrie a anului trecut.

„Cam un 10%, până 20% s-au scumpit. Toate mărfurile s-au scumpit în acest context, dar noi n-am putut ridica prea mult”, a spus Romică, administrator.

Sunt și constănțeni care în profida scumpirilor și-au cumpărat câte ceva. Însă, chiar și așa susțin că prețurile sunt prea mari. De exemplu, dacă anul trecut cu 500 de lei, plecau acasă cu o vestimentație completă, anul acesta, cu aceeași sumă și-au putut achiziționa doar două articole.

Târgul care se desfăsoară la Pavilionul Expozițional din Constanța va fi deschis până pe 29 ianuarie la ora 16.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233