dobroge.tv

Live

Constănțenii sunt terorizați de câinii maidanezi. Unii recunosc că le este frică să mai iasă din casă seara: „Sunt foarte mulți, mai ales aici. Cred că sunt vreo 16”

01 februarie 2023
Publicitate

Câinii maidanezi sunt teroarea constănțenilor. Oamenii au sunat și au semnalat diferite cazuri și chiar atacuri ale animalelor care patrulau nestingherite pe stradă. S-au făcut numeroase campanii de sterilizare, însă chiar și așa aceștia continuă să se înmulțească. Mai grav este că, unii umblă în haite, iar o parte dintre constănțeni se tem de ei. Autoritățile locale susțin că peste 100 de câini fără stăpân au fost capturați numai în luna ianuarie a acestui an.

Problema câinilor fără stăpân este una veche în orașul nostru. Aproape zilnic vedem pe străzi patrupezi care se plimbă nestingheriți. Însă, nu toți sunt blânzi. Unii sunt agresivi și nu de puține ori au sărit pe oamenii care treceau pe lângă ei. Sunt constănțeni care recunosc că le este teamă să iasă din casă, mai ales seara.

Era să mă rupă doi câini aici și am avut curaj și m-am dat la ei ca să zic așa, n-am avut nimic în mână, dar na...”, spune un constănțean.

Constănțean: Sunt o grămadă.

Reporter: Credeți că sunt periculoși?

Constănțean: Păi unui coleg de muncă i-a rupt pantalonii.

Sunt foarte mulți câini, mai ales aici în spate la cimitir cred că sunt vreo 16 și vin și din cartier”, spune o constănțeancă.

Nepoțelele mele, amândouă sunt mușcate de câini de pe stradă”, spune o altă constănțeancă.

Nimănui nu-i pasă!”- Asta cred constănțenii care spun că ar trebui să fie luate măsuri. Se tem în special pentru cei mici care se joacă afară.

„Le e și frică copiilor să se ducă singuri în spate să se joace”, spune o constănțeancă.

„Nu-i normal să existe, trebuie strânși. Au zis că-i sterilizează, dar ei tot fac pui, am văzut pui”, spune o altă constănțeancă.

„Dacă nu-și fac datoria să-i strângă ce doamne iartă-mă să faci? Asta e..n-ai ce să faci”, spune un constănțean.

„Să nu mai fie pe stradă că...na...”, spune un alt constănțean.

Și cei care au animale de companie se tem de câinii maidanezi. Aceștia spun că de fiecare dată când ies cu patrupedul la plimbare stau cu emoții ca nu cumva la vreun colț de bloc să apară un alt câine.

Reporter: S-a întâmplat să luați câinele în brațe?

Constănțeancă: Aaa, da, de foarte multe ori. Da, pentru că mi-e frică că tăbară pe mine cei mari, trebuie să-l iau în brațe, e foarte complicat.

Constănțenii au făcut mai multe sesizări la primărie, iar autoritățile locale au trimis oamenii în teren. Potrivit acestora, pe străzile orașului se acționează aproape zilnic pentru a reduce numărul mare de câini fără stăpân.

În decembrie (anul 2022 - n.red.) au fost capturați 45 adulți și 10 puiuți și numai în luna ianuarie au fost capturați 107 câini. Este de la ora 8.00 la ora 24.00 în fiecare zi. Echipele sunt permanent pe teren, primim sesizări din toate punctele orașului și acționăm ca atare în cel mai scurt timp posibil”, declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Câinii maidanezi care sunt luați de pe străzi sunt duși la Adăpostul pentru animale situat pe strada Câmpul cu Flori acolo unde ulterior sunt și sterilizați. De asemenea, primăria vrea să construiască un nou țarc de 50 de locuri. Asta ar însemna că, adăpostul va avea, în total, 420 de locuri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233