dobroge.tv

Live

Mai multe minibiblioteci stradale au fost amplasate în zone de interes ale Constanței

27 februarie 2023
Publicitate

Mai multe minibiblioteci stradale au fost amplasate în zone de interes ale municipiului Constanța. Aceasta conțin cărți provenite din donații. Cei care vor fie doar să citească o carte, fie vor să-și îmbogățească colecția de acasă vor putea lua de pe rafturi orice doresc. De asemenea, și cititorii pot deveni și donatori. Totul este gratuit. Proiectul „Raftul verde” se înscrie într-o nouă tendință de îmbogățire a resurselor de lectură, aceea a schimbului sau tranzacțiilor libere de carte, între cititori.

„Misiunea generală este cea de promovare a lecturii și ne dorim să atingem acest mare și frumos obiectiv în primul rând prin creșterea accesului la carte în mod necondiționat și cât mai rapid, prin creșterea ciclului de viață a cărților pentru că în jur de 75% din fondul de carte provine din donații de la persoanele fizice. Ne dorim să coagulăm comunitatea în jurul idei de lectură. Așteptăm pe numărul de Whatsapp afișat pe toate minibibliotecile stradale fotografiile cărților pe care comunitatea vrea să le doneze”, a declarat Alina Grama, responsabil proiect „Raftul Verde”.

Ideea cu „Raftul Verde” este una foarte bună. Mă refer strict la cea de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Oamenii vin și citesc, iau cărți, citesc, le aduc, nu le aduc, aduc unii și cărți de acasă. Sunt unii care renunță la biblioteci, mai pun cărți de aici. Noi de la muzeu ne-am pus donația noastră și pentru a sprijini biblioteca în acest demers de a-i face pe oameni să citească”, a declarat dr. Lavinia Dumitrașcu, muzeograf Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233