„Maratonul Resuscitării Junior”. Elevii tulceni au învățat tehnici de prim ajutor de la voluntari SMURD din București, Constanța și Tulcea
Timpul care se scurge din momentul în care a-i sunat la 112 și până la sosirea sosesc paramedicilor este extrem de important, uneori chiar critic. Este momentul care ar putea face diferența dintre viață și moarte. Cei care știu să acorde primul ajutor, i-ar putea salva viața unei persoane care se află în pericol. Așa că, elevii și profesorii unui liceu din Tulcea au învățat tehnicile de prim ajutor de la mai mulți voluntari SMURD din București, Constanța și Tulcea.
Acordarea primului ajutor este de cele mai multe ori vital în salvarea vieții unei persoane. Fie că vorbim despre victima unui accident rutier sau despre cineva căruia i s-a făcut rău, imediat după ce s-a sunat la 112, să fim primii care acordăm asistență medicală celui care are nevoie. Câteva minute pot face diferența dintre viață și moarte.
De asemenea, este foarte important ca oamenii să știe încă de la vârste fragede cum trebuie să acționeze în cazul în care se află într-o situație unde prietenul ori un membru al familiei se îneacă cu un bol alimentar ori este căzut inconștient.
Peste 20 de voluntari SMURD din București, Constanța și Tulcea au fost prezenți la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea. Elevii de gimnaziu, liceu și profesorii au învățat tehnici de acordare a primului ajutor.
„Fiecare minut în care i se acordă ajutorul unei persoane ce are nevoie contează enorm de mult până la ajungerea echipajelor de prim-ajutor”, a declarat sg. maj. Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU „Delta” Tulcea.
Cu toții au învăţat cum să abordeze o victimă, ca salvatori, precum și care sunt etapele astfel încât, indiferent de situaţia cu care se confruntă, ei să fie pregătiţi şi să poată să acorde ajutorul medical.
„Ei învață dezobstrucția căilor aeriene superioare, învață să pună o victimă în siguranță și resuscitarea cardio pulmonară pe un manechin”, a declarat dr. Petru Acon, medic voluntar al Fundației pentru SMURD.
„Peste 650 de elevi vor învăța cum să facă, să execute corect manevra Heimlich și să facă masaj cardiac unei persoane inconștiente”, a mai declarat sg. maj. Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU „Delta” Tulcea.
Prin acest „Maraton al Resuscitării Junior”, organizat de voluntarii Fundației pentru SMURD, se urmărește ca elevii din cât mai multe școli și licee să cunoască tehnici de acordare a primului ajutor și de cum trebuie să se comporte când sunt martorii unei situații de urgență. Potrivit unui studiu realizat anul trecut, 80% dintre români nu știu să acorde primul ajutor. România se află pe locurile codașe din Europa în ceea ce privește numărul de persoane care cunosc manevrele necesare.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

