dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Câini slăbiți, folosiți în spectacole de circ: proprietarul animalelor, amendat

06 octombrie 2020
Publicitate

Este din nou revoltă în rândul iubitorilor de animale din Constanța, după ce în spațiul public au apărut imagini cu mai mulți câini slăbiți, folosiți în spectacole de circ. Au intervenit autoritățile, care l-au amendat pe stăpânul animalelor și i-au recomandat o „vizită urgentă” la medicul veterinar. Acesta din urmă se apără și spune că are grijă, atât cât poate, de animale. În același timp le-a cerut și ajutorul oamenilor când vine vorba de hrana patrupedelor.

Câinii, zece la număr, au fost filmați la sfârșitul săptămânii trecute în incinta unui circ care se află în aceste zile în parcarea unui centru comercial din Constanța. Imaginile au ajuns pe rețelele de socializare, iar de acolo și până la un adevărat scandal n-a mai fost decât un pas. Administratorul circului spune că a încercat să îl ajute pe proprietarul câinilor, care nu avea unde să meargă. Așa că de aproximativ 2 săptămâni, și omul, și câinii săi sunt „găzduiți” în Constanța.

Stăpânul câinilor spune că a avut spectacole cu cele 10 patrupede la un circ din stațiunea Saturn. Acum nu lucrează și până ajunge acasă, în Caracal, stă cu animalele în incinta circului din Constanța. Bărbatul spune că are grijă de animale și că face tot posibilul pentru a-i ține în condiții cât mai bune. El recunoaște că patrupedele sunt slăbite, dar dă vina pe pandemie pentru lipsa banilor cu care să cumpere hrana pentru cei zece câini.

Imaginile care au apărut pe internet nu au creat însă numai revoltă. Au adus după ele și controale. În urma sesizărilor depuse de iubitorii de animale, Poliția și Direcția Sanitar -Veterinară și pentru Protecția Consumatorului Constanța au venit să vadă care este situația animalelor. Concluzia inspectorilor sanitar-veterinari a fost clară: câinii nu ar fi fost îngrijiți corespunzător, nu ar fi primit hrană adecvată și nu ar fi fost vaccinați și deparazitați la timp. Iar din aceste motive proprietarul a fost amendat.

Stăpânul câinilor este de părere că nimeni nu ar putea să aibă grijă mai bine de animale decât o face el. Însă n-ar refuza eventualele ajutoare financiare sau donații din partea iubitorilor de animale pentru cei 10 boxeri.

În prezent, legislația din România precizează că spectacolele de circ pot avea loc doar cu câini, cai și anumite păsări exotice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233