dobroge.tv

Live

Plaje mai largi pe litoral

06 octombrie 2020
Publicitate

Mai multe stațiuni de pe litoral, dar și Constanța, vor avea până în 2023 plaje cu cel puţin 100 de metri mai mari. A doua etapă de înnisipare a început deja, iar zilele acestea se montează conducta prin care va fi scos nisipul din Marea Neagră.

În câțiva ani, turiștii vor găsi și în sudul litoralului plaje mai mari. După ce zone întregi din Constanța, Eforie Nord și Mamaia s-au extins cu peste 60 de hectare, urmează ca alte 220 de hectare să fie amenajate la malul mării. În total, investiția se ridică la peste 800 de milioane de euro. Cei mai mulți bani provin de la Uniunea Europeană. Lucrările ar trebui să fie gata în 2022.

În scurt timp vor apărea mai multe barje în mijlocul mării care vor soarbe nisipul de pe fund şi printr-un sistem de conducte va fi adus la mal. Ușor-ușor, metru cu metru plaja se va lărgi.

Dacă nu s-ar fi demarat aceste lucrări, în unele zone de pe litoral, plajele ar fi fost doar o amintire: în cel mult 50 de ani acestea ar fi dispărut de pe hartă.

La Eforie şi la Agigea nu doar că vor fi lărgite actualele plaje, însă vor apărea şi unele noi, odată cu ridicarea noilor diguri.

În mai puţin de trei ani, întinderile de nisip ale României, ar trebui să se tripleze. Acum ultimele măsurători ne spun că lăţimea plajei se întinde pe 30 metri, iar în 2022, dacă totul merge conform planului, ar trebui să aibă peste 80 de metri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233