Workshop și târg social pentru promovarea nondiscriminării în Hârșova
600 de persoane vulnerabile din Hârșova au învățat să lupte împreună împotriva discriminării. Membrii comunității au aflat ce înseamnă acceptarea reciprocă și cum se pot proteja pe ei și pe cei din jur când vine vorba de bullyng. Totul a fost posibil prin intermediul unui proiect cofinanțat cu fonduri europene.
Două asociații din București și-au propus să promoveze conceptul de nondiscriminare în comunitatea din orașul Hârșova și să îi învețe pe oameni să fie toleranți și să se respecter eciproc. Acțiunea se numeşte RED (RESPECT EGALITATE DIVERSITATE, Împreună în lupta împotriva discriminării) şi face parte din proiectul european ADMIS, menit să ofere o viață mai bună pentru 600 de persoane din grupuri vulnerabile, mai exact din zona de vest a orașului de la malul Dunării.
Asociația ALIAT (Alianța pentruLupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) și Asociația BRAHMA au organizat o serie de ateliere și târguri sociale pentru a le arăta membrilor comunității de ce este importantă acceptarea reciprocă, dar și cât de benefică este colaborarea și câte proiecte se pot face împreună, dacă renunțăm la discriminare.
Elevii de la Liceul "Ioan Cotovu" din Hârșova au aflat în cadrul unui workshop social despre toleranță și bullying, ce înseamnă acest tip de agresiune, des întâlnit şi la noi în ţară,ce efecte dăunătoare poate avea, dar și cum să-l prevină sau să îi facă față.
Membrii comunității din Hârșova au avut ocazia să arate că pot renunța la discriminare și chiar pot face un mare bine cu un gest mic, pentru cei vulnerabili, donând o carte pentru Biblioteca Socială de la Centrul Comunitar deschis în cadrul proiectului European ADMIS.
Eveniment
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

