dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Erou și în timpul liber! Răzvan a salvat un bărbat dintr-un incendiu - Poliția Române: „Credem că ești un exemplu pentru tineri”

CONSTANȚA. Erou și în timpul liber! Răzvan a salvat un bărbat dintr-un incendiu - Poliția Române: „Credem că ești un exemplu pentru tineri”
18 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Răzvan, un polițist din Constanța a devenit erou după ce, în timpul său liber, a intervenit în cazul unui incendiu izbucnit la un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Baba Novac, salvând astfel viața unui bătrân.

Joi, 16 martie, în jurul orei 11.15, agentul principal de poliție Ghircuș Răzvan Florin, din cadrul Poliției municipiului Constanța- Secția 3 Poliție, aflat în timpul liber, se deplasa cu autoturismul pe strada Baba Novac din municipiul Constanța.

A observat că dintr-un apartament situat la parterul unu bloc iese fum. Polițistul a tras imediat autoturismul pe dreapta, a coborât și a alergat spre locul incendiului. În fața blocului, pe stradă, se aflau mai multe persoane agitate, care arătau spre apartamentul din care ieșea fum.

Polițistul a întrebat dacă este cineva înăuntru și i s-a răspuns că în apartamentul respectiv se află un bărbat.

Agentul de poliție a apelat imediat SNUAU 112, pentru a sesiza incendiul și a solicita sprijin, apoi s-a apropiat de fereastra deschisă a locuinței și a văzut, în interior, un bărbat, de aproximativ 45 de ani.

Polițistul a strigat la el să iasă din locuință, pentru că fumul devenea din ce în ce mai gros, aerul era irespirabil, iar flăcările amenințau să cuprindă întregul apartament.

Bărbatul refuza, deoarece își căuta fratele bolnav, despre care credea că se află în casă.

În vreme ce pericolul creștea odată cu flăcările, polițistul a reușit să-l convingă pe acesta să se îndrepte spre ieșire. Apoi, a intrat în scara blocului, preluându-l pe bărbatul care tocmai ieșea din locuință.

Acesta a primit îngrijiri medicale de la personalul ambulanței sosite la fața locului, iar acum este în afara oricărui pericol. La fel și fratele bărbatului care, în momentul izbucnirii incendiului, nu se afla în locuință.

Cazul a fost povestit și pe pagina de Facebook a Poliției Române.

- Salut Răzvane! Salut omule!

Prin acest mesaj, ținem să îți mulțumim pentru implicarea ta în neplăcutul eveniment și credem că ești un exemplu pentru tineri!

Să nu vă plictisim prea tare, vă povestim pe scurt... Răzvan este polițist în Constanța, iar în timpul liber se regăsea la volanul mașinii personale, pe strada Baba Novac. După câțiva metri de condus, a observat un fum gros, care își făcea prezenta pe geamul de la parter al unui apartament.

A oprit mașina și a intervenit!

Imediat după apelul telefonic la 112, a scos din apartamentul cu pricina un bărbat, care își căuta cu disperare fratele bolnav.

Din fericire, acesta era ieșit din casă înainte ca incendiul să se producă, astfel toata lumea este ok!

Răzvan a terminat Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, iar la cei 25 de ani este un polițist excepțional”, se arată pe pagina Poliției Române.


Sursă foto: IPJ Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233