dobroge.tv

Live

JUDEŢUL CONSTANŢA. Scandal în comuna Bărăganu. Sătenii și-au adus turmele de oi la primărie și au blocat drumul județean, reacţia fostului primar: ''Soția mea e primar!''

22 martie 2023
Publicitate

Comuna Bărăganu din Constanța este în pragul răscoalei. Tăranii și-au adus turmele de oi la primărie și au blocat drumul județean disperați că soțul primăriței le-a luat pășunile pe care își creşteau animalele. Bărbatul care este protejat de autorități, așa cum susțin sătenii, a arat locul unde creștea iarba și spune că acum pământul este doar al lui, deși nu are încă acte.

500 de oi au fost mânate de săteni în curtea Primăriei Bărăganu, sătui de chinurile prin care trec cu pășunile aflate la marginea satului. Imaginile de la înălțime arată cel mai proaspăt teren arat pentru însămânțările de primăvară: acela a fost un câmp de pășunat, pe care oamenii îl foloseau să-şi crească oile. Aveau concesiune pentru 7 ani din care au trecut doar 2. Dar actele au fost modificate peste noapte.

"Din suprafață de islaz pe care comună o deține, nu cineva personal deci comună, în afara faptului că o mare suprafață lipsește efectiv, deci apare doar în acte, fizic lipsește. Nu știm unde a dispărut, cine a semănat, ce a semănat", a spus Minodora, o săteancă .

Fostul primar, care este și soţul actualei primărițe, le-a spus sătenilor că a primit terenul de la Primărie pentru a-l folosi singur. A arat pășunea și și-a pus furaje numai pentru oile lui. Sătenii îl acuză că taie și spânzură în comuna Bărăganu, pentru că este soțul primăriței și nimeni nu-i face nimic.

Bărbatul care și-a pus toată comuna în cap recunoaşte că soția lui, care este primar, i-a dat terenul. Nu vede nicio ilegalitate în asta.

"Soția mea e primar! Primarul, dacă nu știți dumneavoastră administrație, vă explic eu: primarul e un fel de șef de fermă", a spus Titu NEAGUE, fostul primar comuna Bărăganu.

De cealaltă parte, primărița dă din colț în colț.

"Soțul meu anul acesta are și el 600 și ceva de animale și a primit 25 de hectare. Le-a primit... urmează... a depus cerere... de la Consiliul Local ", a spus Magdalena NEAGUE, primarul comunei Bărăganu.

Sătenii din comuna Bărăganu spun că nu dau înapoi până nu își recapată pașunea pentru oi. Doi dintre ei sunt în greva foamei, iar alții li se vor alatur în curând.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233