dobroge.tv

Live

Târg de joburi dedicat refugiaților ucraineni, la Constanța. ''Cei mai mulți dintre ei sunt foarte interesați. Caută diferite locuri de muncă''

24 martie 2023
Publicitate

Ucraineni vor să muncească. Oamenii sunt în căutarea unui job aici pe litoral, iar patronii sunt dornici să-i angajeze. Chiar dacă studiile sau specializările refugiaților sunt în cu totul alt domeniu de activitatea, aceștia sunt dispuși să lucreze oriunde. Se caută personal pentru curățenie, bucătărie, salon SPA, producție alimentară, producție industrială, șoferi și operatori utilaje. Peste 300 de ucraineni au stat astăzi de vorbă cu angajatorii a 20 de firme din Constanța, iar 50 dintre ei au fost angajați pe loc.

Un târg de joburi dedicat refugiaților ucraineni și-a deschis vineri dimineață, porțile la Constanța. Patronii de hoteluri si restaurante de pe litoralul românesc au avut ocazia să cunoască îndeaproape peste 300 de refugiați stabiliți în Mamaia, aflați în căutarea unui loc de muncă.

"Cei mai mulți dintre ei sunt foarte interesați. Caută diferite locuri de muncă. Avem diferite joburi manageriale pe care oamenii le caută, dar avem și locuri de muncă pentru care nu este nevoie de anumite specializări", a spus Robie PLASMINO, ONG International.

Fiecare angajator a ocupat o masă pentru interviu și a avut alături un translator.

Niciun patron n-a pus condiția despre cunoașterea limbii române și engleze, pentru cei care caută locuri de muncă. Slujbele scoase pe piaţă sunt de nivel necalificat și mediu-calificat.

"În Constanța, industria ospitalității are nevoie de foarte mulți oameni astăzi. Începe sezonul estival iar companiile de producție din Constanța au nevoie de specialiști în zona tehnică", a spus Ciprian LEPĂDATU, organizator.

"Ideea este aceea de a-i ajuta să identifice jobul care se potrivește cu abilitățile lor, pe baza abilităților lor și pe baza ofertei de pe piața muncii", a precizat Robie PLASMINO, ONG International.

Sunt peste 140 de posturi disponibile în domenii precum curățenie, bucătărie, salon SPA, producție alimentară, producție industrială, șoferi și operatori utilaje.

"Avem angajări pe parte de cameriste, pe parte de ajutor de ospătar, la zona de spălătorie în interiorul hotelului și parte de manipulare marfă pentru depozitare și restaurant", a spus Mircea DOBRE, angajator.

În ce privește alte condiții, experiența anterioară, deși nu este neapărat necesară, ar putea ajuta candidații.

18.000 de ucraineni locuiesc în Constanța, în acest moment.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233