dobroge.tv

Live

Unii administratori de plajă au început să-și demoleze singuri afacerile

Unii administratori de plajă au început să-și demoleze singuri afacerile
24 martie 2023
Publicitate

Au început să-și demoleze singuri afacerile. Unii administratori de plajă nu au mai așteptat eliberarea autorizațiilor și s-au apucat să-și pună la pământ beach bar-urile ori diferite construcții amenajate pe nisip. Ministerul Mediului a anunțat scoaterea la licitație a suprafețelor de nisip pentru care au expirat contractele de închiriere. În situația dată, patronii de pe litoral susțin că plajele nu vor fi pregătite la timp, iar sezonul estival va fi sortit eșecului.

Administratorii de plaje ale căror contracte au expirat trebuie să demoleze orice tip de construcție și să predea porțiunea către Apele Române. Problema este însă că pentru demolare este nevoie de certificat de urbanism și autorizație, care încă întârzie, motiv pentru care unii operatori au început să-și dezafecteze singuri construcțiile.

"Suntem în stadiul de așteptare, așteptăm licitația, vedem ce se întâmplă și sperăm la un sezon fenomenal. De demolat este uşor, de construit depinde de fiecare. Avem oameni care fac planul, arhitecţi care ne ajută", a spus Andrei ȘTEFAN , administrator plajă.

Cu toate acestea, licitațiile sunt deja programate și urmează să aibă loc pe 4 şi 5 aprilie. Dacă vor avea loc, câștigătoriii trebuie să aștepte demolarea vechilor amplasamente și abia apoi să construiască altele. Asta presupune o nouă solicitare la primărie pentru certificate și autorizații, adică un alt timp de așteptare.

"Plajele nu sunt pregătite și nici nu pot fi pregătite decât în condiții de încălcare a legii pentru că nu a demarat licitația, de altfel este organizată extrem de târziu", a spus Corina MARTIN, agent de turism.

126 de sectoare de plaje vor fi scoase la licitație, iar cei interesați își vor putea depune ofertele începând de săptămâna viitoare. Administratorii de plaje sunt însă sceptici în ceea ce privește acest proces.

"O să demolăm în limitele legii. Nu putem demola ceva care are autorizare de construire decât cu autorizare de demolare care se ia în limitee legii 50. La ora actuală am un certificat de urbanism, sunt trecute toate etapele pe care trebuie să le parcurg în termen pentru autorizatia de demolare. Durează cam până în luna august. Un sezon estival așa cum l-au pregătit cei de la mediu și ABADL, adică un sezon cu niște operatori care nu se vor putea autoriza", a spus Constantin CÎRLAN, operator plajă.

Între timp, reprezentanții Apelor Române au demarat operațiunile de pregătire a plajelor pentru noul sezon.

"Am început pregătirea plajelor de la 1 martie. Am igienizat, curăţat, nivelat de la Vama Veche, Mangalia, 2 Mai, Costineşti, Eforie şi în faza aceasta suntem la Constanţa, Mamaia, Năvodari", a spus Hristu UZUN, director ABADL.

Oficial sezonul estival începe la 1 mai, dată la care plajele trebuie să fie amenajate și la care turiștii ar trebui să găseasă toate facilităile necesare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233