dobroge.tv

Live

„Este chiar o problemă”. Prea puține toalete publice în Constanța: cele vechi sunt închise sau abandonate, iar cele noi au început să se degradeze

28 martie 2023
Publicitate

După ce că avem toalete publice puține și acelea care sunt deschise au început să se degradeze. Vorbim despre rugină și instalații uzate la o toaletă care a costat cât o garsonieră. Constănțenii speră să ajungem măcar ca pe vremea comuniștilor când în oraș erau suficiente toalete publice.

E foarte prost din partea Primăriei. Să se ocupe de ele”, spune un constănțean.

Avem toalete publice, însă prea puține. Vechile WC-uri publice, amplasate în mai multe zone ale orașului, sunt închise sau abandonate, iar cele care sunt funcționale au început deja să aibă probleme.

Cele mai noi și mai moderne toalete publice date în folosință sunt cele din parcul de lângă Primăria municipiului Constanța, însă după cum puteți vedea, aici sunt deja unele probleme. Caloriferul este plin de rugină, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Din loc în loc, mai apar deja cunoscutele toalete ecologice despre care oamenii spun că miros urât și strică imaginea orașului.

Nu mi se pare ok, trebuie să fie mai multe, chiar dacă avem toalete acasă și putem să ne facem nevoile acasă, mai sunt urgențe în care trebuie să mergem și afară și dacă nu sunt, este chiar o problemă”, spune o tânără.

Reporter: E important să avem toalete publice în oraș?

Constănțean: Da, normal. Să ne facem nevoile.

Reporter: Ați observat că nu prea sunt în oraș?

Constănțean: Da, chiar da. Nu sunt.

Mai mult, oamenii spun că de cele mai multe ori sunt nevoiți să folosească toaleta unui bar sau a unui restaurant din apropiere. Dar uneori întâmpină o problemă- trebuie să plătească.

Constănțeancă: Este foarte ciudat să mergem la un restaurant să cerem la baie și să nu luăm nimic.

Reporter: Sau de multe ori trebuie să plătiți?

Constănțeancă: Da, exact.

Constănțenii își amintesc că în urmă cu 30 de ani Constanța era bine pusă la punct în acest sens. Toaletele publice erau mai peste tot și bineînțeles erau funcționale, acum însă au rămas doar o amintire.

Deci e normal să ai o toaletă publică, sunt copii, bătrâni. Cele care erau vechi au dispărut. Erau cele din centru, cele de la subsol, s-au închis de când hăul”, spune o constănțeancă.

Cei care ajung zonele în care nu există toalete publice trebuie să găsească alte alternative, fie cer permisiunea administratorilor de restaurante, fie se abțin până la o benzinărie sau chiar până... acasă. Constănțenii speră ca în viitorul apropiat cineva se va gândi și la ei și la nevoile lor. Am încercat să obținem un punct de vedere din partea autorităților locale cu privire la obiectele uzate din toaletele publice moderne, însă până la finalul programului, nu am primit niciun răspuns.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233