dobroge.tv

Live

Art Safari găzduiește în centrul Bucureșțiului o amplă expoziție dedicată pictorului român Ion Theodorescu-Sion

01 aprilie 2023

Muzeul de Artă din Constanța a împrumutat câteva dintre lucrările sale unei expoziții de artă. Este vorba despre Art Safari care găzduiește în centrul Bucureșțiului o amplă expoziție dedicată pictorului român Ion Theodorescu-Sion , unul dintre cei mai importanți artiști români din perioada interbelică. Peste 150 de picturi, documente și numeroase texte explicative despre viața și activitatea pictorului vor putea fi admirate de către iubitorii de artă până pe 14 mai la Art Safari.

Publicitate

Lucrările de artă au ajuns la București din toate colțurile țării, dar și din colecții private. Și Muzeul de Artă din Constanța a împrumutat câteva dintre tablourile sale expoziției de artăorganizată de Art Safari în memoria pictorului Ion Theodorescu-Sion.

Ion Theodorescu-Sion a fost unul dintre cei mai importanți artiști din perioada interbelică, dar și un maestru al artei vizuale românești. Caracterizat printr-un spirit aventurier și vulcanic, Theodorescu-Sion a creat mai multe picturi cu specific românesc.

“Întreaga lui carieră a fost marcată de experimente stilistice diverse. De la impresionism, poantilism până la simbolism și chiar cubism”, a spus Maria MUNTEANU, ghid Art Safari.

Expoziția va avea loc în București până pe 14 mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Lumina lui Hristos

Dumnezeul lui Arie

Lumina lui Hristos

ORBIREA DUHOVNICEASCĂ

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233