Viața în spațiu, imaginată de elevii Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța: au obținut medalia de bronz la un concurs organizat de o agenție spațială americană
O stație spațială care poate suporta viața la fel ca pe Terra, construită de o echipă de elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța a luat bronzul la un concurs organizat de o agenție spațială americană. Cei 25 de elevi constănțeni au reușit să obțină patru premii și o mențiune specială cu proiectele pe care le-au prezentat.
„Este o stație cu scopul de a înlocui Pământul în cazul în care acesta nu mai poate susține viața și, de asemenea, are și scop economic pentru că nimeni nu ar investi o sumă atât de mare în construirea acesteia fără să existe industria minieră, pe care stația o favorizează”, a declarat Tudor Bănică, elev Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.
„Vorbim despre competiția pentru realizarea unor proiecte, a unor stații spațiale care vor fi stații complet independente într-un mediu, afară de atmosfera Pământului. Stații care ar putea să reprezinte un prim pas al colonizării spațiului pentru că omul trebuie să găsească și surse de supraviețuire și pentru viitor”, a declarat Cristinel Maga, profesor coordonator Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.
Tudor și Cristinel fac parte din echipa care a gândit și realizat un proiect demn de literatura științifico-fantastică dar nu imposibil de realizat. Efortul elevilor nu a fost unul de neglijat. Au muncit aproape zi de zi timp de șase luni pentru a găsi o alternativă locuibilă pentru omenire în spațiu. Iar detaliile sunt impresionante.
„Acestea au fost gândite ca să încapă toate elementele de care au nevoie oamenii pentru a supraviețui în spațiu. În tor se află dormitoarele fiecărui angajat, de asemenea și facilitățile de reciclare”, spune Anabela Balcan, elevă Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.
„Aici avem, afară de suprafața locuită și unde oamenii își desfășoară activitatea, tot ce înseamnă zonă de agricultură, parcuri, școli, zonă de educație”, a declarat Dalia Voicu, elevă Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.
Micii proiectanți au gândit stația spațială cu tehnologii moderne de obținere a hranei, de producere și utilizare a energiei și de reciclare a deșeurilor, a apei, dar și a aerului.
„Asta înseamnă a gândi și cum gestionăm resursele și cum vedem viitorul planetei și sunt alte componente dedicate și acestor probleme foarte importante ale omenirii”, a declarat prof. Cristina Anghel, director Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.
„Este centrat pe ideea de a recicla deșeurile spațiale care amenință funcționarea bună a sateliților. Noi vrem să luăm aceste materiale, să le reciclăm și să le transformăm în lucruri utile”, a declarat Anabela Balcan, elevă Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.
Au avut încredere în proiectul lor și au reușit. Echipa Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța s-a evidențiat din peste 4.000 de proiecte din 19 țări. Micile genii de la malul mării au fost pe podium la concursul NSS Space Settlement, o competiție prestigioasă organizată de agenția spațială americană.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

