dobroge.tv

Live

Forfotă mare la Delfinariul din Constanța: zeci de copii din mai multe unități de învățământ din țară au venit să-i vadă pe Ni-Ni, Chen-Chen și cei patru delfini din Ucraina

25 aprilie 2023
Publicitate

Spectacole cu casa închisă la Delfinariul din Constanța. Ni-Ni, Chen-Chen și cei patru delfini din Ucraina fac zilnic cunoștință cu mii de copii din România care vin special să-i vadă. S-au jucat cu mingiile, au făcut tumbe și i-au salutat pe toți. În schimb au primit ropote de aplauze și promisiuni că vor mai veni la spectacolele lor. Este Săptămâna Verde, iar la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii nu se mai găsesc bilete până vineri, inclusiv.

A fost forfotă mare încă de la intrarea în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Alte câteva zeci de autocare pline cu copii și profesori au ajuns marți la complex încă de dimineață. Elevii de la mai multe unități de învățământ din România au ales să petreacă o zi în compania delfinilor de la malul mării, dar și a animăluțelor de aici.

„Un spectacol frumos și de abia aștept să-l văd”, spune o fetiță.

„Am venit la Delfinariu ca să văd delfinii”, spune o altă fetiță.

„Am venit cu școala. Îmi plac delfinii pentru că sar și se joacă, sunt jucăuși și am auzit că aveți delfini ucraineni”, spune un băiețel.

Sunt și copii care au mai venit la spectacolele făcute de Marușa, Veter, Kiki și Maia împreună cu vedetele de la malul mării, Ni-Ni și Chen-Chen. Însă, de fiecare dată, spun aceștia, au văzut exerciții diferite.

„Am venit să văd delfinii. Am mai fost aici și mi-a plăcut foarte mult pentru că sunt dresați foarte frumos și mi se pare un lucru minunat cum pot să execute tot ce le spun”, spune o fetiță.

„Ceva uimitor. Să văd delfinii, leii de mare și mai multe chestii și să ma distrez”, spune un băiețel.

În doar câteva minute, toate scaunele din sală au fost ocupate. Cele șase mamifere s-au jucat alături de antrenorii lor, au cântat și au dansat spre bucuria copiilor. Toate trucurile și giumbușlucurile lor au fost răsplătite apoi cu aplauze.

„Eu am venit la Delfinariu ca să văd delfinii și cum sare”, spune un băiețel.

„Am venit cu un grup de 60 de copii. Am venit la Delfinariu cu o rezervare de acum trei săptămâni, online”, a declarat Laura Oancea, profesor Școala Gimnazială nr. 3 Slobozia, județul Ialomița.

„Am venit cu un grup de 53 de elevi, am rezervat bilete cu trei săptămâni înainte. Cu toate acestea la Planetariu nu am găsit loc pentru toți elevii pentru că, cred că s-au rezolvat cu mult timp înainte”, a declarat înv. Sorina Strîmbianu, profesor Școala Gimnazială „Dudești”, județul Brăila.

Și pentru că a fost cerere mare, conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a suplimentat numărul reprezentațiilor. Spectacolele au loc la ora 11.00, 13.00 și 15.00. Toate biletele au fost vândute până vineri, inclusiv.

„Această săptămână este una record, nu am mai avut niciodată în istoria Delfinariului un sfârșit de aprilie atât de bogat în evenimente și atât de plin. Avem în jur de 10.000 de vizitatori intrați zilnic în CMSN. O asemenea audiență, o asemenea cerință, o asemenea fluență de public am mai avut-o astă vară în perioadele foarte, foarte aglomerate”, a declarat Iulian Călin, director CMSN Constanța.

În zilele următoare vor ajunge la complex și alți elevi și profesori care au ales să marcheze „Săptămâna Verde” cu o vizită la Delfinariu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233