Acvariul din Constanţa, închis pentru reparaţii. ''Umezeala, căldura, temperatura își spun oarecum cuvântul''
Bucăți de tencuială căzute și infiltrații în tavan sau în pereți. Sunt câteva dintre problemele care se pot vedea cu ochiul liber la clădirea în care se află Acvariul de la Cazino. Principalul motiv ar fi chiar intemperiile care au dus la deteriorarea suprafeței exterioare. În acest sens, reprezentanții instituției s-au apucat de reparații, astfel încât la jumătatea lunii iunie să poată primi turiștii în siguranță.
Timpul și-a pus amprenta pe construcția în care se află acvariul și asta pentru că de-a lungul vremii clădirea a suferit modificări la nivelul structurii de rezistentă, iar vremea nefavorabilă a afectat suprafața exterioară a imobilului.
„Având în vedere vechimea clădirii numai ca și acvariu, umezeala, căldura, temperatura își spun oarecum cuvântul”, a spus Adriana MANOLACHE, șef secție Acvariu.
Momentan Acvariul este închis pentru remedierea unor probleme și totodată angajații s-au apucat de curățenie astfel încât totul să fie pus la punct până la jumătatea lunii iunie.
„Se fac niște lucrări curente care vizează mai multe sectoare: infrastructura, zona subsolului, tavanul pe care urmează să le rezolvăm sau suntem în curs de rezolvare”, a precizat Adriana MANOLACHE, șef secție Acvariu.
În ceea ce privește proiectul care prevede construirea unui nou acvariu în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, autoritățile spun că acesta a fost deja scos la licitație. Potrivit acestora, noul acvariu presupune o investiție de 15 milioane de euro și vor fi aduse speciii de pești din toate mările și oceanele lumii, dar și din Amazon.
„Se efectuează proiectul tehnic și va intra în linie dreaptă și aceasta. Suntem clar racordați în primul rând la identificare axelor de finațare și nu în ultimul rând ca proiectele tehnice să nu aibă niciun fel de fisură”, a spus Mihai LUPU, președinte CJC.
Acvariul de la Cazino și-a deschis porțile pe 1 mai 1958. Inițial aceasta a fost grajd pentru cai, depozit de vinuri și restaurant, însă de mai bine de 60 de ani a devenit un loc în care sunt găzduite viețuitoarele marine.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație

Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj

PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
.jpeg)
Stațiile de cale ferată Neptun HC și Costinești Tabără vor fi complet reabilitate
Borangicul, firul de aur al tradițiilor dobrogene, expus la Constanța
Anchetă în desfășurare! Un bărbat a fost găsit decedat în curtea unei case din Cobadin
Terenul abandonat de pe Dezrobirii, transformat în parcare
Vreme bună și vibe estival la Mamaia Nord, stațiunea vedetă a litoralului de 1 Mai
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

