dobroge.tv

Live

Ziua Eroilor a fost sărbătorită și de elevii din Năvodari: „Încercăm să insuflăm copiilor dragostea față de neam, față de cei care au murit pentru ca ei să o ducă astăzi mai bine”

25 mai 2023
Publicitate

Ziua Eroilor a fost sărbătorită și de elevii din Năvodari. Copiii de la toate școlile din oraș au adus un omagiu eroilor neamului nostru. Imnul României a fost interpretat de Denisa Ștefania Lucan.

Celebrează acest moment prin dăruirea și talentul elevilor acestei școli, în amintirea celor care s-au jertfit, în amintirea eroilor neamului nostru, mai mult sau mai puțin cunoscuți, care și-au dat viața pentru libertate, pentru dreptate, pentru pace, pentru a avea o țară liberă, independentă și prosperă”, a declarat Iulia Sandu, profesor Școala Gimnazială „George Enescu” Năvodari.

Este important pentru fiecare dintre noi să cunoaștem istoria țării noastre. Este important să știm cum a ajuns teritoriul național al României să fie împărțit în opt regiuni, dar și de ce este important să-i comemorăm pe cei care au luptat pe front pentru libertatea țării.

„E un lucru bun. Încercăm să insuflăm copiilor dragostea față de neam, dragostea față de cei care au murit pentru ca ei să o ducă astăzi mai bine. Noi trebuie în permanență să dăm o lecție tineretului, copiilor și nu putem să o facem decât prin respectul pe care copiii îl vor avea față de istorie, față de trecut, față de cei care au murit”, a mai declarat Iulia Sandu, profesor Școala Gimnazială „George Enescu” Năvodari.

Elevii au pregătit mai multe momente artistice pentru a-i comemora pe cei care s-au jertfit pentru țara noastră. Prezente la eveniment au fost și autoritățile locale.

Se spune că un popor care nu își cunoaște trecutul și istoria este un popor pierdut. Haideți să ne oprim pentru câteva clipe atenția și să privim către istoria plină de fapte mărețe ale eroilor adevărați care au știut să lupte pentru interesul țării și al urmașilor lor. Nu este suficient să-i cinstim prin discursuri și declarații, ci trebuie mai întâi să-i cinstim printr-o viață curată, frumoasă și demnă de jertfa lor”, a declarat Costel Aurelian Dumitrașcu, viceprimar orașul Năvodari.

A urmat apoi o slujbă religioasă.

„Libertatea de neam și de credință le-o datorăm acestor eroi pe care astăzi i-am pomenit. Cred că cel mai frumos și mai îndreptățit mod de a le mulțumii este să nu ne batem joc de libertatea pe care cu prețul sângelui lor am dobândit-o. Ar trebui să căutăm ca libertatea să rămână libertate și să ne respectăm și să ne iubim unii pe alții, indiferent că suntem români sau de alte naționalități, că suntem ortodocși sau de alte credințe”, a declarat Adrian Pătrașcu, preot.

Evenimentul s-a încheiat cu o depunere de coroane la Troița din centrul orașului Năvodari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233