dobroge.tv

Live

Oferte atractive pentru turiștii care vor să-și petreacă minivacanța de Rusalii pe litoral sau în Delta Dunării

26 mai 2023
Publicitate

Minivacanța de Rusalii ar putea aduce la malul mării peste 20.000 de turişti. Hotelierii se laudă deja cu rezervări făcute din timp iar pachetele pregătite includ cazare, masaje de relaxare sau terapii dintre cele mai sofisticate. Preţurile pornesc de la 70 de lei pe noapte la Eforie Nord şi pot ajunge până la 350 de lei pe noapte dacă vorbim de staţiunea Mamaia. Şi Delta Dunării se află pe lista turiștilor. Însă, au mai rămas doar câteva camere libere.

De Rusalii sunt aşteptaţi să sosească în staţiuni, la mare zeci de mii de turiști. Minivacanţa începe pe 1 iunie şi se încheie pe 5 iunie. În Mamaia preţurile variază în funcţie de stelele hotelului şi de condiţiile oferite.

„Pentru minivacanţă de Rusalii în hotelul nostru, tarifele încep de la 350 de lei pe noapte camera dublă, unde se pot caza doi adulţi cu un copil până în 10 ani, dar beneficiază în acelaşi timp de şezlonguri pe plaja hotelului şi de toate băuturile incluse pe parcursul întregii zile”, a declarat Sebastian Puznava, hotelier stațiunea Mamaia.

„E cerere foarte mare pentru perioada asta de Rusalii. Mă aştept ca gradul de ocupare să treacă undeva de 65-70%”, a declarat Aurelian Marin, manager agenţie de turism.

Câteva zeci de hoteluri vor fi deschise pe litoral pentru turişti de Rusalii. Pachetele vândute sunt complexe şi includ mai multe facilităţi. Spre exemplu, în sud predomină ofertele pentru regimul all-inclusive, cu 650 de lei pe noapte.

  • Eforie Nord: hotel 3* - 69 lei camera pe noapte, fără masă
  • Mamaia: hotel 3* - 132 lei camera pe noapte, fără masă și 182 lei camera pe noapte, cu mic dejun
  • Venus: hotel 2* - 111 lei camera pe noapte, fără masă, iar la hotel 3* - 148 lei camera pe noapte, fără masă

O parte dintre hoteluri au oferte personalizate pentru perioada de Rusalii și Litoralul pentru Toți ofertă separată, alte hoteluri au incluse în Litoralul pentru Toți inclusiv perioada de Rusalii”, a mai declarat Aurelian Marin, manager agenţie de turism.

Și plajele sunt pregătite.

„Cât ne va costa un şezlong? Maxim 30 de lei. O bere la beach-bar e 7 lei. Deci, preţurile nici nu s-au schimbat. Preţurile au rămas cum au fost anul trecut”, a declarat Paul Marin, operator de plajă.

De 1 iunie copiii vor fi răsfăţaţi pe mare, la plimbările cu yacht, şalupe ori corăbii de piraţi.

„Pentru copii şi pentru părinţi însoţiţi de copii avem de la 30 de lei la 20 de lei, de la 15 lei la 10 lei copilaşii. Toată ziua. Dacă marea este la fel de bună ca astăzi mergem să vedem Cazinoul, partea nevăzută a Constanței, partea din larg și încă un kilometru în largul mării să se bucure și ei și cred că au șansa să vadă și delfini”, a declarat Ionuţ Cristescu, proprietar de yacht.

Mi-a plăcut foarte mult. Am condus barca ca un pirat”, spune un băiețel.

Pentru turiștii iubitori de natură și de liniște, Delta Dunării este destinația preferată în minivacanța de Rusalii. Administratorii de hoteluri și pensiuni au pregătit pentru oaspeți meniuri tradiţionale din pește și facilități de distracție. Multe pensiuni sunt rezervate 100%.

„De pe 2 aprilie și avem până pe 26 septembrie grad de 75% deja ocupat. Pentru perioada de Rusalii avem tarifele undeva la 350 de lei camera cu demipensiune. Au la demipensiune două feluri de peşte, două de carne. Dimineaţa la micul dejun este bufet suedez. Cel mai cerut produs este storceagul de sturion și ciorba de pește tradițională”, a declarat George Beloiu, patron pensiune Sulina.

De asemenea, cluburile, terasele şi restaurantele vor fi și ele deschise. Mai mult, turiștii vor putea merge și în excursii în județul Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233