dobroge.tv

Live

Cartea „O mie de lumi…1950” a fost lansată la malul mării. Autorul Costin Gagu: ''Cartea este rezultatul la doi ani de muncă, cercetare. Faptele, deși fictive, au un fundal istoric bine cercetat''

31 mai 2023
Publicitate

Cartea „O mie de lumi…1950” a fost lansată la malul mării. Este vorba de un roman istoric cu un subiect sensibil pentru unii: marile exproprieri, dar și retrocedările care au avut loc după `96. În cele peste 200 de pagini cititorii vor găsi „un testament târziu care dezvăluie un roman istoric incendiar despre o dramă a anilor de după război”. Autorul este Cosmin Gagu, un constănțean care a asbolvit o facultate din Canada.

Cartea autorului Costin Gagu „O mie de lumi…1950” a fost lansată și la Constanța. Despre acest roman, dr. Mirela Vernescu, muzeograf la muzeul din Brăila, spune că „în oglinda timpului, istoria locului se dezvăluie ca o tornadă de realism politic şi social, unde destine se prăbuşesc, dispar sau se transformă".

„Mi-a luat numai șase luni să mă gândesc la faptul dacă am ceva de spus, dacă pot să transmit ceva și dacă merită scris. Cartea este rezultatul la doi ani de muncă, cercetare. Faptele deși fictive au un fundal istoric bine cercetat, evenimentele din carte s-au petrecut în spațiul acela temporal, cu diferite personaje, dar faptele, situațiile au fost reale”, a spus Costin GAGU, autor „O mie de lumi…1950”.

Concret, în romanul constănțeanului, oamenii vor afla mai multe despre marea expropriere din `48, despre exproprierea imobiliară din `49, dar și despre retrocedările care au avut loc după 1996. Însă, tema centrală a cărții o reprezintă „regăsirea identității”.

„România în 1949 este o țară prejudiciată de identitate, o identitate furată, confiscată, utilizată, abuzată în scopul unor altor idealuri politice, iar perioada după 1990, o perioadă din punct de vedere moral, a regăsirii acestei identități”, a precizat Costin GAGU, autor „O mie de lumi…1950”.

Simbolic cartea se termină cu un incendiu care reprezintă, potrivit autorului, „arderea textualității, a materialului ca sursă a binelui în societate și ca și cheie a dezlegării blestemului istoric cu care a lovit societatea românească în acei ani”.

„Merită să scrii o carte numai în momentul în care consideri că ai ceva de spus, ai de transmis o idee și nu doar de dragul scrisului. Sper că cititorii mei să nu fie dezamăgiți de carte și aștept cu cea mai mare plăcere opiniile cititorilor pe website-ul meu fie bune sau rele”, a conchis Costin GAGU, autor „O mie de lumi…1950”.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Costin Gagu a absolvit Facultatea de Istorie, la Universitatea „Ovidius” în 1997, iar în 2010 a terminat Facultatea de Studii Europene şi EuroAsiatice la Universitatea Carleton, din Canada.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233