dobroge.tv

Live

Valentin a ajuns la Constanţa în urmă cu cinci ani de zile. Acum îi ajută pe conaționalii săi pentru că știe bine limba română

01 iunie 2023
Publicitate

În urmă cu mai bine de un an de zile a început războiul în Ucraina. Speriați, oamenii și-au făcut repede bagajele și au fugit din calea bombelor. Zeci de mii de ucraineni au venit în Constanța. S-au stabilit aici și au început să o ia aproape de la zero. Unii s-au angajat, alții și-au continuat studiile la noi în țară. Însă, sunt și refugiați care s-au lovit de o barieră: cea de limbă. În sprijin le vine Valentin Gherghișan originar din Ucraina și care de cinci ani se află în România.

Valentin Gherghișan a ajuns în Constanța în urmă cu cinci ani de zile. Are 21 de ani și este masterand la Universitatea Maritimă, iar anul trecut a absolvit Facultatea de Navigație și Transport Maritim și Fluvial.

Își dorește să se termine războiul cât mai repede și ca oamenii să poată să se întoarcă acasă la ei. Este sigur că cei care nu mai au unde să locuiască,  cu siguranță își vor reconstrui viața.

De când a venit la noi în țară, Valentin a lucrat ca și voluntar la mai multe organizații. Îi ajută pe conaționalii săi pentru că știe bine limba română. De Ziua Copilului a fost alături și de copiii ucraineni care au venit pe plajă pentru a face diferite activități de ziua lor.

Acum, nu vrea decât un singur lucru. Îi este dor de părinții și bunicii lui care au rămas acasă, așa că vrea să meargă acasă și să-i revadă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233