dobroge.tv

Live

Din acest weekend, cresc preţurile pe litoralul românesc. Tarifele la cazare se majorează cu cel puţin 15-20% - Mamaia şi Mamaia Nord rămân cele mai scumpe zone

30 iunie 2023
Publicitate

Din acest weekend cresc preţurile pe litoralul românesc şi vor rămâne aşa până în august. Tarifele la cazare se majorează cu cel puţin 15-20% faţă de ultimele zile ale lunii iunie. Mamaia şi Mamaia Nord rămân cele mai scumpe zone iar Costineşti şi Eforie cele mai ieftine. Tot de astăzi vin la mare şi mai mulţi polițiști pentru ordine publică şi vor rămâne toată vara până la 1 septembrie. Ministrul de Interne a fost la mare să-i vadă la lucru.

A venit vara în cele din urmă, iar sezonul estival îşi intră în drepturi cu aglomeraţia aferentă, mai ales că familiile cu copii abia așteaptau vacanţa, ca să plece la mare. Hotelierii ştiu că e rost de profituri bune şi ridică preţurile peste tot.

„Intrăm spre sezonul de vârf și se aliniează prețurile oricunde în lume. Vorbim de România, Bulgaria, Turcia sau Grecia. Și asta pentru că acum au luat vacanţă elevii, românii călătoresc mai mult și gradul de umplere este unul mai mare. Apropierea față de plajă și serviciile pe care le oferă sunt diferite și atunci este normal ca scumpirile să fie diferite de la locație la locație”, a spus Cristian BĂRHALESCU, manager agenție de turism.

De exemplu, la un hotel de două stele, tarifele vor ajunge în jur de 140 de lei pe noapte, față de 300 de lei pentru șase nopți, cât era programul „Litoralul pentru Toți”. De asemenea, la hotelurile de trei stele cazarea se scumpeşte cu 15%, iar la cele de patru stele cu 20%.

„Începând de la 1 iulie prețurile vor crește cu numai 10%. Un alt aspect este că prețurile care vor fi de la 1 iulie vor fi aceleași pe care le-am avut și de la 1 iulie anul trecut. Până la 1 iulie camera a fost 240 de lei dublă mică şi 260 de lei dublă mare şi-acuma este 290 de lei cu 300 de lei”, a spus Lucian POPA, hotelier stațiunea Mamaia.

Spre nordul staţiunii Mamaia, scumpirile sunt şi mai accentuate.

„La 1 iulie prețurile vor crește cu aproximativ 15% față de iunie pornind de la 350-450 de lei pe camera dublă pe noapte cu mic dejun inclus”, a spus Oana TĂNASE, hotelier stațiunea Mamaia.

Studiile arată că românii îşi aleg destinaţia de vacanţă în funcţie de bani, de perioada de concediu sau de disponibilitatea anturajului de a-i urma în destinaţiile favorite. Acum, însă staţiunile nu sunt atât de pline pe cât şi-ar dori hotelierii.

Cei mai mulţi români vin în luna august, cunoscut și drept „luna concediilor”. În ceea ce privește bugetul de vacanță, situația nu s-a schimbat semnificativ față de verile trecute. Nota de plată se anunţă încă de pe acum destul de piperată, mai ales că suntem în plin sezon estival.

 Odată cu afluenţa de turişti, creşte şi numărul forţelor de ordine detaşate pe litoral. Mai mulți polițiști vor intra din acest weekend în dispozitiv, în toate staţiunile estivale. Sunt 90.000 de oameni acum, pe litoral, în hoteluri, vile şi în pensiuni. La care îi adăugăm și pe cei cazaţi la particulari, rude sau prieteni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233