dobroge.tv

Live

Coronavirusul nu iartă nici animalele de companie

16 octombrie 2020
Publicitate

Virusul nu este însă atât de periculos pentru necuvântătoare, spun medicii. Iubitorii de animale nu au motive de îngrijorare, deoarece virusul nu poate trece de la animal la om sau invers.

Trixy este un yorkshire de patru luni. Stăpâna ei a dus-o la veterinar, deoarece prezinta unele simptome specifice noului coronavirus. Medicul i-a făcut mai multe teste, pentru a depista cauza pentru care micuțul animal se simte rău.

Nu prezintă nici parvoviroză, nici coronaviroza, nici geardia. Deci este absolut normal. Testul acesta este pentru două boli virale și una parazitală”, spune dr. Alexandru Chesler, medic veterinar.

Din fericire, testul pentru coronaviroză a ieșit negativ. Medicii atrag atenția că există multe alte afecțiuni care îi pun în pericol pe prietenii necuvântători.

Chiar dacă se vorbește foarte des despre coronavirus, medicii veterinari atenționează că în cazul animalelor de companie, altele sunt problemele grave. Ei le recomandă stăpânilor de animale să vină periodic la control și să-și trateze corespunzător companionii atunci când aceștia prezintă simptome de gripă sau răceală.

Cei care au animale de companie nu trebuie să se teamă, în cazul în care testul pentru coronavirus iese pozitiv. Virusul nu se poate transmite la om, iar la animale nu are aceleași efecte.

Virusul coronavirozei, atât la câine cât și la pisică, prezintă o localizare pe tub digestiv, comparativ cu coronaviroza umană, care probabil la origine, a avut tropism digestiv, dar acum prezintă un tropism exclusiv aproape, pe parenchim pulmonar”, declară dr. Alexandru Chesler, medic veterinar

Cea mai importantă ramâne vaccinarea. Imunizarea încă din primele luni vă ferește prietenul necuvântător de o serie de boli care i-ar putea fi fatale.

Până în prezent nu există dovezi care să ateste că boala COVID-19 se poate transmite de la om la animal sau invers. Cu toate acestea, se recomandă respectarea regulilor de igienă de bază. Spălarea pe mâini cu săpun și apă potabilă înainte și după contactul cu animale, mâncarea lor sau alte accesorii. Cei care dețin animale de companie trebuie să fie atenți la toate obiectele cu care necuvântătoarele intră în contact, deoarece virusurile și bacteriile sunt peste tot.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233